Οι προεκτάσεις του προσφυγικού, οι κακοί γείτονες και η εθνική ασφάλεια της χώρας

Οι προεκτάσεις του προσφυγικού, οι κακοί γείτονες και η εθνική ασφάλεια της χώρας

Οι προεκτάσεις του προσφυγικού, οι κακοί γείτονες και η εθνική ασφάλεια της χώρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ


Γράφει ο
Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Οι πολιτικοί μας αντί να ασχολούνται και να αιτιολογούν την αποτυχία τους στο παρελθόν της χώρας, μια εύκολη δικαιολογία, να ανοίξουν τα μάτια τους και να προβληματίσουν τα μυαλά τους, για το παρόν και το μέλλον το οποίον δυστυχώς διαγράφεται ζοφερόν.

Η Ελλάδα ως φιλειρηνικό έθνος οφείλει να εργάζεται για την ειρήνη, αλλά να είναι ετοιμοπόλεμη, να ετοιμάζεται και για πόλεμο ή δυστυχώς όσο υπάρχει κίνδυνος και υπάρχει αφού προκαλείται συνεχώς από τους κακούς γείτονές της, καθημερινά και επίμονα.
Έχω την αίσθηση ότι με αφορμή το προσφυγικό μας ανέχονται όλοι, έτσι δείχνουν, και νομίζω ότι μας έχουν ζώσει φίδια γύρω-γύρω η Ελλάδα έχει υποστεί σχεδόν καθολική ασφυξία, της έχουν κλείσει τα σύνορα, νομίμως ή παρανόμως και δεν μπορεί να κάνει τίποτε δεν αναπνέει.

Τα ανοιχτά σύνορα για την Ελλάδα κυρίως, μέσω των Βαλκανίων είναι ζωτικής σημασίας για το εμπόριο και την οικονομία, αλλά και τον τουρισμό, πρόκειται για κακή μονόπλευρη, μονόδρομη επένδυση, χωρίς άλλη εύκολη εναλλακτική λύση, είμαστε σαν φυλακισμένοι.
Τι μπορεί να πει κανείς για ένα κράτος, για το κράτος μας, που έδινε επιδοτήσεις σε ε­μπόρους, βιομήχανους και βιοτέχνες, αλλά και σε κάθε άλλης μορφής επιχείρηση, όπως τράπεζες για να επενδύσουν οι δικοί μας, με δικές μας επιδοτήσεις, σε εχθρική οικονομία, σε κακό εχθρικό περιβάλλον, στα Σκόπια, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, ντροπή!

Το προσφυγικό πρέπει να αποτελέσει προειδοποιητικό αλλά ουσιαστικό μήνυμα για τον τρόπο σκέψης των γειτόνων μας, συμπεριλαμβανομένης και της προκλητικής καθημερινής Τουρκίας με χιλιάδες παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου μας και σκεφτείτε χωρίς να έχουμε τολμήσει ακόμη να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, όπως δικαιούμαστε.
Η Ελλάδα οφείλει να αφήσει τις υπερβάλλουσες φιλικές καλοσύνες σε όλους να ασκήσει μια πιο σφιχτή προσεκτική εξωτερική πολιτική, να επαναφέρει στον τόπο με κίνητρα, ναι με κίνητρα τις επιχειρήσεις που δρουν σε εχθρικά γειτονικά εδάφη και σύνορα, να μεθοδεύσει την άνοδο της εθνικής οικονομίας με συμμετοχή όλων μας χωρίς κομματικές ιδεοληψίες και δισταγμούς, πρέπει να γίνουμε ισχυρό κράτος.

Αν δεν είσαι ισχυρό κράτος, οικονομικά, εθνικά, αμυντικά, με δυνατότητες άμεσης επιτυχούς αντιμετώπισης όποιας απειλής απ’ όπου και αν προέρχεται και να μην επαφίεσαι στους μηχανιμούς των συμμάχων ΝΑΤΟ και άλλα και αυτό το κάνεις αισθητό σε όποιον σε προκαλεί καθημερινά και προκλητικά αν δεν βάλει σε τάξη φαινόμεαν ελεύθερης και ανεξέλεγκτης εισδοχής μεταναστών, προσφύγων που δεν μπορείς να ελέγξεις συστηματικά, τότε θα μετατραπείς σε ένα πολύμορφο, ποικίλο εθνοτήτων κράτος έθνος λαών και θρησκειών με όποιους κινδύνους μπορείς να φαντασθείς η Ελλάδα του ομόθρησκου, ομόχρωμου, ομόγλωσσου κράτους, κινδυνεύει να χαθεί. Οι ευθύνες όλων σας είναι μεγάλες.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"