Θα πάει καλά η σεζόν δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής του Thomas Cook

Θα πάει καλά η σεζόν δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής του Thomas Cook

Θα πάει καλά η σεζόν δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής του Thomas Cook

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1237 ΦΟΡΕΣ

Είναι διαχρονικός φίλος της Ρόδου και παραβρέθηκε χθες σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι

Αισιόδοξος ότι η τουριστική περίοδος στη Ρόδο θα εξελιχθεί φέτος καλά παρά την αρχική υστέρηση στις κρατήσεις, εμφανίστηκε ο εμπορικός διευθυντής του Thomas Cook, Bjorne Sandstrom.

Ο κ. Sandstrom που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας, παραβρέθηκε χτες σε μία συνάντηση γνωριμίας με τους συνεργάτες του τουριστικού οργανισμού, στο ξενοδοχείο Apollo blue στο Φαληράκι.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο GEM Travel του Γιώργου Μιχαλάκη και σε αυτήν παραβρέθηκαν ξενοδόχοι, πράκτορες, διευθυντές ξενοδοχείων και συνεργάτες του από τον Thomas Cook.

Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στη Ρόδο κατά το παρελθόν ο δεύτερος στην ιεραρχία του μεγάλου αυτού tour operator που οργανώνει κάθε χρόνο τις διακοπές εκατομμυρίων τουριστών, δεν κρύβει την αγάπη του για το νησί μας καθώς όπως λέει το θεωρεί δεύτερο σπίτι του.

Είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη για ταξίδι. Μπορεί να είναι μικρότερο από κάποια άλλα, όμως τον εξυπηρετεί, του αρέσει πολύ γιατί έχει πολύ ωραία ξενοδοχεία και περνά ευχάριστα το χρόνο του εδώ. Είναι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς και όπως τονίζει λατρεύει τη Ρόδο αφού σε αυτό το νησί…… γεννήθηκε ο γιός του!

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και κατόπιν ερώτησης για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου ο κ. Sandstrom δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε όσο ικανοποιημένοι θα θέλαμε να είμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι οι κρατήσεις θα πάνε καλύτερα και περιμένουμε αύξηση λόγω των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι μία καλή σεζόν».

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό, παραδέχτηκε ότι το ζήτημα που προέκυψε έπαιξε ρόλο, όμως επεσήμανε ότι σήμερα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει.

Μάλιστα αυτό σε συνάρτηση με την αισιοδοξία που υπάρχει για την καλύτερη πορεία της οικονομίας, θα βελτιώσει τη σημερινή κατάσταση.

«Σίγουρα έχει παίξει ρόλο το προσφυγικό αλλά τώρα επειδή τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, και έχουν μπει όλα στην τελική ευθεία πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Μιχαλάκης με τον κ. SandstromΟ κ. Μιχαλάκης με τον κ. Sandstrom

Παράλληλα με την περσινή κρίση και το Grexit όλα αυτά δε βοήθησαν από το χειμώνα τις πωλήσεις να πάνε καλά. Τώρα όμως επειδή υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις ότι πάμε καλά και ότι θα δοθεί λύση στο οικονομικό πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα» δήλωσε αναφερόμενος στα αίτια που διαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση.

Σε άλλη ερώτηση για το αν εντοπίζει κάποια προβλήματα στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ρόδος στους επισκέπτες της και αν θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Sandstrom εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα στους τουρίστες λέγοντας τα εξής: «Έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια και η Ρόδος είναι πολύ καλύτερη από άλλους προορισμούς. Μάλιστα ανέπτυξε υψηλό επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό, έχει πολύ καλά ξενοδοχεία ενώ ειδικά τα ξενοδοχεία του Τhomas Cook, λειτουργούν πολύ καλά, ικανοποιητικά και το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό στη Ρόδο».

Παράλληλα δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία από το 2018 όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση, καθώς όπως εκτιμά είναι ένα μέτρο που δε βοηθά στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Όπως πολύ σωστά είπε, ο πελάτης δε θέλει να πληρώνει πρόσθετα χρήματα για τις διακοπές του επειδή απλά η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να αυξήσει τα έσοδά της και για το λόγο αυτό ζήτησε να το ξανασκεφτεί

Στην ερώτηση για το αν το τέλος διανυκτέρευσης επηρεάσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα απάντησε ως εξής: «Σίγουρα δε θα βοηθήσει θα είναι κάτι το πολύ αρνητικό δε θα μας πάει μπροστά, και καλά έκανε η κυβέρνηση και το ξανασκέφτηκε και το ίδιο πρέπει να γίνει και για το μέλλον να το ξανασκεφτούν δηλαδή καλά πριν επιβληθεί. Ο πελάτης δεν θέλει να πληρώνει παραπάνω χρήματα επειδή απλά η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει έναν έξτρα φόρο χωρίς λόγο».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο