Καλλιεργούσε στη Σάλακο 36 δενδρύλλια κάνναβης

Καλλιεργούσε στη Σάλακο 36 δενδρύλλια κάνναβης

Καλλιεργούσε στη Σάλακο 36 δενδρύλλια κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1525 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα λογοδοτήσει στις αρχές Ιουλίου 52χρονος οικοδόμος ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από «επιχείρηση» των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να καλλιεργεί σε ορεινή περιοχή της Σαλάκου 36 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης!

Η σύλληψη του 52χρονου έγινε πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 6 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 52χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία ότι στη περιοχή της Σαλάκου υπάρχει φυτεία κάνναβης.

Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από εκτενείς έρευνες που έκαναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασώδη, δύσβατη, ορεινή περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πληθώρα δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως ήταν φυσικό ο χώρος τέθηκε σε παρακολούθηση και δύο μέρες αργότερα στις 4.20 το απόγευμα εμφανίστηκε ο 52χρονος προκειμένου να τα φροντίσει.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1- 3,1 μ. τα οποία ο 52χρονος είχε φυτέψει στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα είχε φροντίσει και για τη άρδευση τους.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ ο 52χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Επιπλέον στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά τα οποία άρχισε να κάνει χρήση από την ηλικία των 16 του χρόνων.

Ο συλληφθείς είχε τονίσει ότι επιχείρησε να απεξαρτηθεί αλλά δεν τα κατάφερε διότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Έχοντας τη δουλειά του, όχι όμως και χρήματα αρκετά για να βρίσκει τη ποσότητα που χρειάζεται, αποφάσισε να ρίξει μερικούς σπόρους και ότι γίνει. Πράγματι αυτό έκανε τον Μάιο του 2011 οπότε και φύτρωσαν τα δενδρύλλια, αρκετά εκ των οποίων είχαν «φαγωθεί» οι κορυφές από ποντικούς!

Ο 52χρονος είχε πει επίσης πως την όποια ποσότητα κάνναβης και αν έπαιρνε θα τη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Τα ίδια περίπου ισχυρίστηκε και απολογούμενος και έτσι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας Ρόδου είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο