Ένα μιούζικαλ από παιδιά στις 7 Ιουλίου στο Θέατρο της Τάφρου

Ένα μιούζικαλ από παιδιά στις 7  Ιουλίου στο Θέατρο της Τάφρου

Ένα μιούζικαλ από παιδιά στις 7 Ιουλίου στο Θέατρο της Τάφρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, η σχολή χορού «Έλλη Παρασκευά» και οι παιδικές εφηβικές θεατρικές ομάδες «ΑΝΕΜΗ» Μαρίας Μανιώτη, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 7 Ιουλίου το έργο Musicals & Παραμύθια, ένα μιούζικαλ από παιδιά για παιδιά.

Πρόκειται για μία θεατρική-μουσική παράσταση εμπνευσμένη από αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και γνωστά ακούσματα της θεατρικής σκηνής που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Ρόδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου, «Μελίνα Μερκούρη» και αντί εισιτηρίου στην είσοδο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και σχολική ύλη.
Ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από τις παραστάσεις της κας Μανιώτη καταλήγουν σε κάποιο κοινωφελή σκοπό (πέρσι κατέληξαν στο Χαμόγελο του Παιδιού).

«Καλώ τους συμπατριώτες μας να δώσουν το παρών, να φέρουν τρόφιμα μαζί τους για να διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας στη Ρόδο. Θα έχουμε μία συνεργασία με την κα Μανιώτη και τις θεατρικές της ομάδες με την αρχή να γίνεται στις 7 Ιουλίου. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα, το βεληνεκές της οποίας ως ανθρώπου του θεάτρου των τεχνών και του χορού ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της περιφέρειάς μας και αυτό είναι τιμή για εμάς. Με εντυπωσίασε η απλότητά της και ο τρόπος που σκέφτεται δήλωσε ο κ. Ζωγραφίδης.

Από την πλευρά της η κα Μανιώτη ευχαρίστησε την περιφέρεια και όσους αγκάλιασαν το εγχείρημα των 70 παιδιών που θα συμμετέχουν, τα οποία όπως είπε θα προσφέρουν μέσα από τη ψυχή τους ότι καλύτερο έχουν ενώ τόνισε ότι στο ενδιάμεσο της παράστασης θα υπάρχει ένα γνωστός πρωταγωνιστής για τα παιδιά σε ρόλο έκπληξη.

Σύμφωνα με την ίδια τα παιδιά είναι πραγματικά άξια θαυμασμού, ενώ οι συντελεστές της παράστασης είναι φίλοι της «Ανέμης» εδώ και πολλά χρόνια.
Τα σχολικά είδη ήταν μία ιδέα των παιδιών τα οποία όπως είπε έχουν δίπλα τους στο σχολείο άλλα παιδιά τα οποία δεν έχουν ότι χρειάζονται για το σχολείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Σκηνοθεσία-Κινητική επιμέλεια: Μανιώτη Μαρία
Φωνητική Διδασκαλία: Αντζελα Σπανού
Πιάνο: Αντζελα Σπανού, Ζωή Μισέλ Μπακίρη
Σκηνικά: Σέβα Βασιλαρά
Κουστούμια: Pas de chat, Στέμη Δανιηλίδου
Φωτισμοί: Πάρης Κατσέλας
Σχεδιασμός αφίσας: Νίκος Χατζηκαλημέρης
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Καθηγήτρια: Μαρία Πασσαρο

Παιδική Ομάδα:
Ηλιάννα Παπαδοπούλου, Φωτεινή Κυπραίου, Δήμητρα Θεοδοσίου, Γαβριέλα Τσουκαλά, Σαββίνα Τρικοίλη, Μιχάλης Διακοσταματίου, Ειρήνη Νικολη, Γιώργος Παρπέρης, Σεβαστιάνα Παπαλαζάρου, Πόπη Νικολίτση, Ιζαμπέλα Ντουρμα, Νικολέτα Σιγάλα, Χαρά Διακοσταματίου, Αυγή Νικολίκου, Δανάη Μπελτέκου, Αθηνά Μπελτέκου, Παντελής Παπαντωνίου, Αννα Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, Μαίρη Κεχαγιά, Κατερίνα Τσιρίμπη, Λυδία Πρώτου, Νιόβη Στεργιενάκη, Μαρία Λάγκαλη, Μαρίλια Λυμπεροπούλου, Δανάη Δέδε, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Αλέξανδρος Ρακόπουλος, Κατερίνα Γκοτζογιάννη, Σοφία Μεταξά, Βαλέρια Χρυσοχοΐδη, Μαριαλένα Καραγιάννη, Καλιόπη Παπακαλοδούκα, Μελέτης Φώτης, Χρήστος Μωρογιάννης, Μελίνα Μωρογιάννη.
Εφηβική Ομάδα:
Τόνια Διακοσταματίου, Λένα Πάττα, Ιζαμπέλα Παρασκευοπούλου, Ελισάβετ Τσολάκη, Στέλλα Παπαβασιλείου, Ειρήνη Παπαβασιλείου, Εύα Γκοτζογιάννη, Αθανασία Κακλιού, Ιωάννα Χατζηδιάκου, Αργυρένια Ρούσσου, Εμμα Σταυριανάκη, Ραφαέλα Χρήστου, Μαρία Σταμούλου, Δέσποινα Διμέλη, Λίζα Σταυριανάκη, Μιχάλης Δοντάς, Γιώργος Τρικοίλης, Σάββας Ρούσσος, Νίκος Καταχανάς, Παναγιώτης Καταχανάς, Χρυσάνθη Πράντη, Ζωή Χρυσίδη, Φαίδρα Βιτζηλαίου, Φωτεινή Μόρτζου, Ερωφίλλη Γλύμπη.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών