Απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της έκανε 20χρονη μετανάστρια στη Λέρο

Απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της έκανε 20χρονη μετανάστρια στη Λέρο

Απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της έκανε 20χρονη μετανάστρια στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 388 ΦΟΡΕΣ

Τις φλέβες της έκοψε νεαρή μετανάστρια το μεσημέρι της Τρίτης (28 Ιουνίου 2016) η οποία φιλοξενείται στις δομές της πρώτης υποδοχής στη Λέρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η νεαρή μετανάστρια, περίπου 20 ετών, ανήκει στη φυλή "Γεζίντι" και προέβη στην απελπισμένη αυτή κίνηση, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στο hotspot της Λέρου.

Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή μετανάστρια είχε παραπονεθεί έντονα λίγες μέρες πριν το συγκεκριμένο περιστατικό, για την απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης κλιματισμού στα κοντέινερ, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών να είναι αφόρητες.

Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου όπου νοσηλεύεται.

Μάλιστα, την απόπειρα αυτοκτονίας κατέγραψε σε VIDEO άλλος μετανάστης με το κινητό του τηλέφωνο, ο οποίος και δημοσιοποίησε το περιστατικό στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Το VIDEO είναι από τη Λέρο. Μια πρόσφυγας Γεζίντι έκοψε τις φλέβες της λόγω του ότι δεν μπορούσε να αναμένει άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, χωρίς ελπίδα να περάσει τα σύνορα σας», ανάρτησε στην αγγλική και αραβική γλώσσα ο μετανάστης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέρου, η κάλυψη των κοντέινερ με κλιματιστικά μηχανήματα ανέρχεται στο 30% περίπου (επί του συνόλου των κοντέινερ), ενώ πολλά από τα ήδη τοποθετημένα κλιματιστικά είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης...

Πηγή: lerosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων