Στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου θα γίνει το δεύτερο TEDx Rhodes

Στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου θα γίνει το δεύτερο TEDx Rhodes

Στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου θα γίνει το δεύτερο TEDx Rhodes

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 971 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση στη Ρόδο του δεύτερου TEDx Rhodes που θα πραγματοποιηθεί στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ.

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με δράση από το 1984 αφιερωμένη σε διάδοση αξιόλογων ιδεών. Σήμερα παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατών και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους διαδικτυακούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα παγκοσμίως. Βασισμένο στο πρότυπο των διοργανώσεων TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων που επιτρέπει στις κατά τόπους κοινωνίες να συγκλίνουν γύρω από δημιουργικές ανησυχίες των κατοίκων τους.

Το TEDxRhodes διοργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών που δουλεύει για την εκδήλωση σε μικρές υπο-ομάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες, με πολλή όρεξη και διάθεση, χωρίς αμοιβή-όπως γίνεται παγκοσμίως, στα TEDx events.

Για τη φετινή δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι της και το φετινό θέμα της, από τον κ. Μάνο Χατζημαλωνά πλαισιωμένο από την κ. Νάσια Στουραΐτη και τον κ. Ιωάννη Ρουμπέτη.

Όπως είπε το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι Αξίες Άξιες Διάδοσης (Values Worth Sharing) και αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τη διάσταση των ιδεών που έχουν «ρίζες» , δεν παλιώνουν δηλαδή, παρά μόνο διαχρονικά αναγεννώνται αναλόγως τις ανάγκες κάθε εποχής. Οι ομιλητές προέρχονται από τους χώρους της επιστήμης, των τεχνών, της επιχειρηματικότητας, του ακτιβισμού αλλά και της πολιτικής, και κατάγονται κατά κύριο λόγο από την Ρόδο.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια και την συμμετοχή του μαθηματικού και στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού και της ομάδας του καθώς και του διακεκριμένου τέως Ιρλανδού και νυν κρητικού εθνομουσουργού Ross Daly ο οποίος θα ταξιδέψει με τις μουσικές του τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση TEDxRhodes αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει έναν νέο τρόπο ανοικτής, καινοτομικής και αδέσμευτης σκέψης μεταξύ πολιτών μιας πόλης αναβαθμίζοντας τον σε παγκόσμια κλίμακα. Ως γνωστόν, τα βίντεο της κάθε ομιλίας ανεβαίνουν στο κεντρικό κανάλι TEDx που απαριθμεί πάνω από τεσσεράμισι εκατομμύρια συνδρομητές.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συνεδριών στον κόσμο στο νησί, προκειμένου να συμβάλλουμε στο να καταστεί η Ρόδος σε κέντρο ιδεών προσελκύοντας δημιουργικά μυαλά της χώρας, καθώς και του κόσμου, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα θεσμό, στον οποίο, άνθρωποι με συναρπαστικές ιδέες θα έχουν την δυνατότητα να

εμπνεύσουν και να εμπνευστούν.
Τα τυπικά πρακτικά της φετινής διοργάνωσης του TEDxRhodes αναλαμβάνει ο νεοφυής εν Ρόδω, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Φιλότιμο Ίδρυμα πάντα με την πολύτιμη συνδρομή τοπικών φορέων και ιδιωτών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη φιλότιμη στήριξη από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο κύριο Φώτη Χατζηδιάκο, έως και τη φιλότιμη συνδρομή επιχειρηματιών του νησιού μας όπως των οικογενειών Σβυριάδη, Ρουμπέτη, Χαλικιά, Μπακάλη, Σπανού και Παπακωσταντίνου, Τοκούζη, και Πολυχρόνη μεταξύ άλλων» δήλωσε ο κ. Χατζημανωλάς ο οποίος τόνισε ότι η συμμετοχή στο TEDx Rhodes είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγκαίρως στην ιστοσελίδα www.TEDxRhodes.com.

Σημειώνεται ότι πέρσι συμμετείχαν 250 άτομα και φιλοξενήθηκαν 11 ομιλητές ενώ οι φετινοί ομιλητές ανέρχονται σε 8 και είναι οι εξής: Λεωνίδας Σακελαρίδης Μουσικός ,Παναγιώτης Ιωαννίδης ιδρυτής του MyPefkos, Άννα Μούντι ειδικός μάρκετινγκ, Μέλανι Σαββόπουλος οικονομολόγος/συύμβουλος ψυχικής υγείας, Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης , Βάιος Λάππας μηχανικός της NASA, Ελένη Σωτηρίου ιδρύτρια των Γιατρών της Καρδιάς.

Διαβάστε ακόμη

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος