Δεν θα γίνει κέντρο για πρόσφυγες το παλιό νοσοκομείο

Δεν θα γίνει κέντρο για  πρόσφυγες το παλιό νοσοκομείο

Δεν θα γίνει κέντρο για πρόσφυγες το παλιό νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορηματική δέσμευση του δημάρχου Ρόδου

Σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργηθεί κέντρο προσφύγων στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, ξεκαθάρισε χτες ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλιά σφαγεία θα κλείσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» σύμφωνα με το οποίο ο δήμαρχος ανέλαβε πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου δομή φιλοξενίας προσφύγων κάτι που σύμφωνα με το άρθρο επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο κ. Χατζηδιάκος ήταν κατηγορηματικός: ούτως ή άλλως δεν μπορεί να γίνει hot spot εντός κατοικημένης περιοχής αλλά και πέρα από αυτό, δεν τίθεται θέμα για τη Ρόδο καθώς είναι τουριστικός προορισμός.

Σύμφωνα με το δήμαρχο πέρασαν από τη Ρόδο μέσα σε ένα χρόνο περίπου 12.000 πρόσφυγες. «Κανένας δεν τους πήρε είδηση κανένας δεν ενοχλήθηκε, κανένας δε διαμαρτυρήθηκε. Ήταν προσωπικά δική μου επιλογή η θέση ο σχεδιασμός και η διαχείριση του προσφυγικού. Την αγκάλιασαν και την ακολούθησαν οι συνεργάτες μου και ειδικά οι εθελοντές και οι πολίτες.

Έτσι φιλοξενήσαμε προσωρινά τους ανθρώπους αυτούς. Η Ρόδος στο πανελλήνιο ήταν παράδειγμα προς μίμηση, μας επαίνεσαν μας βράβευσαν εντός και εκτός Ελλάδας.

Ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να εκπονήσουμε μελέτη για τη διαχείριση του προσφυγικού. Ότι έχω κάνει το έχω κάνει δημόσια. Έχω ξεκαθαρίσει ότι κέντρο φιλοξενίας μεταναστών hot spot δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στη Ρόδο» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος. Όπως είπε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, μίλησε και με τον κ. Χατζηευθυμίου και του έδωσε εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι σήμερα στο χώρο των σφαγείων διαμένουν μόνο τρεις οικογένειες που περιμένουν διαπίστευση για τις οποίες ο δήμος ζήτησε την παρέμβαση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα ζήτησε να αναλάβουν οι εκπρόσωποί της τη μέριμνα των οικογενειών και να τις στεγάσουν σε σπίτια. Αν μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου προκύψει έκτακτη ανάγκη τότε θα γίνει χρήση του χώρου για σύντομο όμως χρονικό διάστημα, καθώς η δημοτική αρχή σκοπεύει να τον αξιοποιήσει. Άλλωστε σύμφωνα με το δήμαρχο τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν σταματήσει οι προσφυγικές ροές προς την περιοχή μας και η πρόχειρη αυτή δομή δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Επίσης υπογράμμισε ότι δε συμμετείχε σε καμία σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου και ούτε είχε συζήτηση με τον βουλευτή Η. Καματερό για το θέμα όπως παρουσιάζει το άρθρο της εφημερίδας.

Αναφορικά με τους χώρους του παλαιού νοσοκομείου, δήλωσε ότι υπάρχει μία πρόταση για τη δημιουργία δομής η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί προσωρινά 30 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά μέχρι να προωθηθούν στις οικογένειές τους στην Ευρώπη.

Η σχετική πρόταση συζητήθηκε με την υφυπουργό Θ. Φωτίου υπό την προϋπόθεση να δοθούν τα χρήματα από την ΕΕ που απαιτούνται για την αποκατάσταση του χώρου και φυσικά τη λειτουργία του. Η τελική απόφαση και σε αυτή την περίπτωση θα παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Απάντηση δημάρχου στο δημοσίευμα
Απαντώντας στο χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» ο κ. Χατζηδιάκος είπε τα εξής: «Χρόνια πολλά για σήμερα, όλους να μας φανερώνει το σωστό δρόμο ο άγιος Φανούριος που γιορτάζει και σε μερικούς να φανερώνει το δρόμο της αντικειμενικότητας.

Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του κ. Καματερού αλλά με αφορμή αυτά που γράφτηκαν χθες, αν και δε συνηθίζω να απαντώ σε ανακριβή, ανυπόστατα, προκλητικά και προσβλητικά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν κατά καιρούς κάποια θέματα, χωρίς να διασταυρώνουν όπως απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία την αλήθεια, θα το κάνω γιατί δέχομαι εδώ και πολύ καιρό μία φαιδρή, αήθη, προκλητική επίθεση από μερίδα τύπου που δεν έρχεται να ζητήσει ενημέρωση πριν γράψει κάτι.

Πολλές φορές είναι σχόλια στα όρια της αξιολογικής κρίσης, είναι δικαίωμα του καθενός το σέβομαι . η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα αποδεκτή τη σέβομαι πρέπει να μας κάνει καλύτερους αλλά όταν ξεπερνά τα όρια ας μη θεωρούν ορισμένοι την ευγένεια και την υπομονή ως αδυναμία.

Η ανοχή έχει και τα όριά της. Απαξιώ να απαντώ είτε σε προσβλητικά είτε σε κακόβουλα είτε σε υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Το κάνω αυτό επειδή γνωρίζω πολύ καλά αυτή την τακτική είμαι παλιός πλέον, ξέρω ότι το ίδιο έκαναν και στο Γιαννόπουλο, το ίδιο έκαναν και στο Μαχαιρίδη, το ίδιο έκαναν και στον Κουσουρνά, το ίδιο έκαναν και σε κάποιους βουλευτές που δεν ήταν… οσφυοκάμπτες και δεν έπαιρναν γραμμή ή δεν υπέβαλαν τα σέβη τους σε ορισμένους.

Κάποια στιγμή είπα σε επαφή με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου να προχωρήσω στη δικαιοσύνη αλλά ξέρετε τι μου απάντησε; Μα δε βλέπεις και εμένα τα ίδια μου κάνανε…

Τα ίδια έκαναν ακόμα και στο σεβασμιότατο μητροπολίτη… Δεν ξέρω πότε θα αρχίσω να απαντώ αλλά αν αρχίσω να απαντώ θα απαντώ πλέον μέσω της δικαιοσύνης με τη μία μήνυση μετά την άλλη, με τη μία αγωγή μετά την άλλη, έτσι θα μπορέσει το προνοιακό ταμείο, γιατί εγώ την αποζημίωση από τις αγωγές θα τις καταθέτω σε κοινωφελή ιδρύματα, να αποκτήσει έσοδα και να κάνει και κάποιες δράσεις.

Εγώ δουλεύω ατέλειωτες ώρες όπως και οι συνεργάτες μου. Τώρα που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το έργο της δημοτικής αρχής ενδεχομένως κάποιοι ή θα καταπιούν τη γλώσσα τους ή την … πέννα τους εκτός και αν ακολουθήσουν μία προσφιλή τακτική να κάνουν κυβιστήσεις κοινώς κωλοτούμπες παρά τις σωματικές δυσκολίες που έχουν».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου