Την Τετάρτη η συνέχεια της δίκης του ασφαλιστή και του τραπεζικού

Την Τετάρτη η συνέχεια της δίκης του ασφαλιστή και του τραπεζικού

Την Τετάρτη η συνέχεια της δίκης του ασφαλιστή και του τραπεζικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούνται για πλαστογραφία και υπεξαίρεση

Για την προσεχή Τετάρτη διεκόπη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση δύο υποθέσεων με κατηγορούμενους 46χρονο ασφαλιστικό σύμβουλο και 44χρονο τραπεζικό υπάλληλο για πλαστογραφία και υπεξαίρεση αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο ξεκίνησε προχθές να εξετάζει την πρώτη υπόθεση, η οποία παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος και τη συνολική ζημία να υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ιδιότητας του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, ενώ το συνολικό ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ, απιστία από την οποία η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια στην κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η υπόθεση αφορά χρήματα που ανήκαν στον σύζυγο συμπολίτισσας μας το ποσό των οποίων ξεπερνά τις 180.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ο 46χρονος ασφαλιστής επρόκειτο να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας που εργαζόταν αλλά κατηγορείται ότι αντί αυτού φέρεται να τα ιδιοποιήθηκε.

Στην υπόθεση αυτή ο 44χρονος ταμίας ο οποίος διατηρεί σχέση εξ αγχιστείας με τον ασφαλιστή κατηγορείται για άμεση συνέργεια.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν εξεταστεί οι μάρτυρες και είχαν απολογηθεί οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ωστόσο το δικαστήριο λόγω ωραρίου διέκοψε για την προσεχή Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συνεχίσει με την εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης που έχουν οι κατηγορούμενοι, ενώ θα γίνουν κοινές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Φώτη Κωστόπουλου, καθώς και του δικηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Κώστα Κυπραίου και εν συνεχεία θα εκδοθούν οι αποφάσεις του δικαστηρίου.

Για την δεύτερη υπόθεση (η εξέταση της οποίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη), οι δύο κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον του δικαστηρίου για τις κατηγορίες: της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ιδιότητας του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, ενώ το συνολικό ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος και τη συνολική ζημία να υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2001 ο 46χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος πλαστογράφησε την υπογραφή συμπολίτισσας μας, την οποία και έβαλε για λογαριασμό της σε ένταλμα πληρωμής ύψους 9.134 ευρώ και στην συνέχεια το προσκόμισε σε υποκατάστημα τράπεζας και εισέπραξε το ποσό αυτό.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι και στις 18 Ιανουαρίου 2002 έκανε το ίδιο σε δεύτερο ένταλμα πληρωμής βάζοντας την ίδια υπογραφή συμπολίτισσας μας και καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει το ποσό των 29.347 ευρώ. Αλλά και στις 8 Ιουλίου 2008 ο 46χρονος ασφαλιστής υπέγραψε αντί της συμπολίτισσας μας γραμμάτιο είσπραξης τράπεζας υπέρ της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν, ποσού 11.345 ευρώ, το οποίο και στη συνέχεια κατέθεσε στο λογαριασμό της εταιρείας του. Δηλαδή η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 49.826 ευρώ.

Ο ασφαλιστής κατηγορείται και για υπεξαίρεση, και ειδικότερα ότι το χρονικό διάστημα από το 1996 έως το 2008 ως ασφαλιστικός σύμβουλος υπεξαίρεσε από τους λογαριασμούς της συμπολίτισσας μας συνολικά το ποσό των 345.430 ευρώ, ενώ ο 44χρονος ταμίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Σημειώνεται πως και οι δύο υποθέσεις ουσιαστικά αφορούν μία οικογένεια καθώς η συμπολίτισσα μας στη δεύτερη υπόθεση είναι σύζυγος με τον συμπολίτη μας στην πρώτη.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο