Η επίσκεψη του Τίτου Πατρίκιου στη Ρόδο

Η επίσκεψη του Τίτου Πατρίκιου στη Ρόδο

Η επίσκεψη του Τίτου Πατρίκιου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. τίμησε τον κορυφαίο Έλληνα ποιητή Τίτο Πατρίκιο για το σύνολο της προσφοράς του στα γράμματα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Από το Χωματόδρομο στην κεντρική λεωφόρο» πραγματοποιήθηκε στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου, όπου κατακλύστηκε από το ενθουσιώδες κοινό της Ρόδου. Εκεί, όσοι παραβρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναρπαστική πορεία δεκαετιών στη ζωή και την τέχνη του ποιητή, ο οποίος με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίθηκε στην ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

Ο Τίτος Πατρίκιος, έχοντας επισκεφτεί κι άλλες φορές στο παρελθόν το νησί με αφορμή τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., χάρη τόσο στην οικειότητα που ένιωθε με τους ανθρώπους και τον τόπο όσο και στο δικό του μοναδικό χάρισμα να μοιράζεται την τέχνη του με το κοινό, κατάφερε να ξεδιπλώσει πτυχές της ποίησής του, να συγκινήσει και να εμπνεύσει τους ακροατές του.

Τον ποιητή καλωσόρισε με μια ξεχωριστή ομιλία ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, δείχνοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη γραφή του Τίτου Πατρίκιου. Στη συνέχεια την εκδήλωση προλόγισε η κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, προϊσταμένη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., η οποία ανέλαβε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή παρουσίασε η Χαρά Κοσεγιάν, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δωδεκανήσου και λογοτέχνις, ενώ ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης απηύθυνε ερωτήσεις στον ποιητή, φωτίζο-ντας περισσότερο τη ζωή και την προσωπικότητά του.

Η βραδιά έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς ο Τίτος Πατρίκιος με τη ζεστή φωνή του απήγγειλε αποσπάσματα απ’ το ποιητικό του έργο, κερδίζοντας όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και τις καρδιές του ροδιακού κοινού, που με την αθρόα συμμετοχή του τίμησε την παρουσία του στο νησί. Ο Προμαχώνας του Αγίου Γεωργίου διατέθηκε για την εκδήλωση χάρη στην ευγενική παραχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο της Ρόδου και τιμήθηκε σε ειδική τελετή για το έργο και την προσφορά του, παρουσία Αντιδημάρχων, δημοσιογράφων και φίλων του ποιητή.

Εκπαιδευτικές Δράσεις
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Χαρά Κοσεγιάν, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος επισκέφθηκε σχολεία της πόλης και του νησιού της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο ο οποίος με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό μίλησε μαζί τους.

Οι ερωτήσεις και οι εύστοχες παρατηρήσεις των παιδιών εντυπωσίασαν τον ποιητή ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για το υψηλό τους επίπεδο.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο της Ρόδου, τους φορείς και το νησί μας, το γεγονός ότι εξέχοντες πνευματικοί άνθρωποι όπως ο Τίτος Πατρίκιος, συμμετέχουν στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, σηματοδοτώντας με την παρουσία τους την προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αποτελεί στήριγμα για την αξιοποίηση της δυναμικής που διαθέτει ο τόπος μας.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών