Περισσότερους τουρίστες στο νησί υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman

Περισσότερους τουρίστες στο νησί υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 851 ΦΟΡΕΣ

Κατά τα εγκαίνια του προξενείου στην πόλη μας

Τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του επίτιμου προξενείου της Τσεχίας στη Ρόδο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της χώρας Milos Zeman, με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί μας.

Ο Τσέχος πρόεδρος συμμετέχει στο φόρουμ για το διάλογο των πολιτισμών που διεξάγεται για 14η χρονιά στο νησί μας, μαζί με εκπροσώπους άλλων χωρών.
Το προξενείο βρίσκεται στην οδό λοχαγού Φανουράκη στην πόλη της Ρόδου και επίτιμος πρόξενος είναι ο ξενοδόχος και μέλος του δ.σ. της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος.


Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιδήμαρχοι Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης, ο γραμματέας του επιμελητηρίου Νίκος Παπασταματίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ Γιώργος Τσέλιος, Τσέχοι πολίτες και αρκετοί επιχειρηματίες. Επίσης παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Τσεχίας στην Ελλάδα Jan Bondy.

Κατά την ομιλία του και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Τσεχίας, ο επίτιμος πρόξενος κ. Μαρκόπουλος είπε τα εξής: «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του επίτιμου προξενείου της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Ρόδο μας το αιώνιο σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών αλλά και στη σύγχρονη εποχή μέσω της διπλωματίας και των κρατών. Η δημοκρατία της Τσεχίας η καρδιά της Ευρώπης αποκτά και πάλι σύνδεση με τη Ρόδο την καρδιά της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας φτάνει στο χώρο του προξενείουΟ πρόεδρος της Τσεχίας φτάνει στο χώρο του προξενείου


Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνετε εσείς κ. πρόεδρε να είστε σήμερα εδώ στα εγκαίνια του προξενείου και υπόσχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας για τη διαφύλαξη των αξιών της χώρας που θα εκπροσωπώ αλλά και για την επίτευξη των στόχων που εξυπηρετούν τα οφέλη και των δύο χωρών μας.

Ειδικότερα δε, μπορείτε να είστε σίγουρος ότι οι Τσέχοι επισκέπτες του νησιού μας οι Τσέχοι εργαζόμενοι αλλά και οι τσεχικές εταιρίες εξαγωγικού χαρακτήρα θα αποκτήσουν και πάλι το απαραίτητο στήριγμα μέσω του θεσμού του επίτιμου προξενείου της χώρας τους στο νησί μας.
Επιτρέψτε μου να μείνω στα λίγα αυτά λόγια ώστε να μείνει αρκετός χώρος για πράξεις και έργα με μετρήσιμα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Τσεχίας κ. Bondy, είπε μεταξύ άλλων ότι η Ρόδος είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και ευχήθηκε να αναδειχτεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μάλιστα τόνισε ότι η χώρα του στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρόδου κάτι άλλωστε το οποίο έχει ήδη επισημανθεί.


Τέλος ο πρόεδρος της Τσεχίας στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα του και στον πρόξενο της Ρόδου όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προξενεία.
«Μου είπαν ότι είστε μόλις 31 ετών και ότι είστε πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αν ακολουθήσετε αυτή την πορεία θα γίνετε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα» δήλωσε ο κ. Zeman,ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια να αυξηθούν οι Τσέχοι τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο.

«Θα προσπαθήσω να αυξήσω τους Τσέχους τουρίστες προς τη Ρόδο και εγώ ο ίδιος είμαι το παράδειγμα. Γιατί πρώτα είμαι συνταξιούχος και μετά έχω την ιδιότητα του προέδρου» δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας ο οποίος έκανε γνωστό ότι στη χώρα του υπάρχουν 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι τους οποίους θα παροτρύνει να επισκεφτούν το νησί μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανταλλαγή των δώρων ο κ. Zeman χαρακτήρισε τη Ρόδο λίκνο του πολιτισμού και στάθηκε ιδιαίτερα στο παρελθόν της όμως όπως είπε θα πρέπει να δώσει σημασία και στο μέλλον της.

Ο κ. Μαρκόπουλος με τη μητέρα του ΧρυσάνθηΟ κ. Μαρκόπουλος με τη μητέρα του Χρυσάνθη

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά