Aπηλλάγη Ροδίτης πολύτεκνος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Aπηλλάγη Ροδίτης πολύτεκνος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Aπηλλάγη Ροδίτης πολύτεκνος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε χθες 46χρονος πατέρας εννέα παιδιών, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, σε εταιρεία που λειτουργούσε ο αδελφός του.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων από την εταιρεία που είχε ιδρύσει ο αδελφός του κατηγορουμένου, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό έχοντας ωστόσο συμπεριλάβει στην εταιρεία τον 49χρονο, χωρίς ο τελευταίος να το γνωρίζει.

Ο 49χρονος μάλιστα είχε καταδικαστεί μαζί με τον απόντα αδελφό του σε φυλάκιση ενός έτους έκαστος από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) για αυτή την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2015 και κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μόνο για τον 49χρονο.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή απάλλαξε τον 49χρονο από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 49χρονος μαζί με τον 48χρονο αδελφό του το 2010 και το 2011 φέρονταν να εξέδωσαν τέσσερα πλαστά φορολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών τα οποία αν και έφεραν ίχνη διάτρησης δεν είχε καταχωρηθεί σχετική πράξη θεώρησης στα βιβλία της αρμόδιας φορολογικής αρχής.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο