Συνελήφθη στο Τελωνείο της Ρόδου ενώ προσπαθούσε να εξάγει λαθραία 600 κιλά πιπέρι και τσάι

Συνελήφθη στο Τελωνείο της Ρόδου ενώ προσπαθούσε να εξάγει λαθραία 600 κιλά πιπέρι και τσάι

Συνελήφθη στο Τελωνείο της Ρόδου ενώ προσπαθούσε να εξάγει λαθραία 600 κιλά πιπέρι και τσάι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 23 Οκτωβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1659

ΥΠΟ ΕΝΟΣ ΤΕΛΩΝΟΦΥΛΑΚΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΩ ΠΡΟΣΕΠΑΘΗ ΝΑ ΕΞΑΓΑΓΗ ΛΑΘΡΑΙΩΣ ΕΚ ΡΟΔΟΥ 600 ΚΙΛΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΕΪΟΝ

Χάρις εις την παρατηρητικότητα ενός τελωνοφύλακος, του Γεωργίου Ξυπολητά, επετεύχθη προχθές την πρωΐαν η σύλληψις ενός εμπόρου εκ Μυτιλήνης καθ’ ον χρόνον προσεπάθη να εξαγάγη λαθραίως εκ Ρόδου δια του ατμοπλοίου 259 κιλά τεΐου και 350 κιλά πιπέρι.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, ο εν λόγω έμπορος ονόματι Κόρακας, είχεν αφιχθή εις Ρόδον διεπραγματεύθη και ηγόρασεν 47 σάκκους κρομμύων και 5 σάκκους σίτου, ετακτοποίησεν όλας τας διατυπώσεις και την πρωΐαν της Κυριακής, ήρχισεν την φόρτωσιν των σάκκων επί του ατμοπλοίου “Αικατερίνη”.

Ενώ όμως εγένετο η φόρτωσις κανονικώς, εις τον 23ον σάκκον που εφορτώνετο ο παριστάμενος τελωνοφύλαξ Ξυπολυτάς, διέταξεν να σταματήση. Εις πρόχειρον δε έρευνα καλύφθησαν εντός του σάκκου 15 κιλά τεΐου. Τούτο οδήγησεν εις υπονοίας, εις επισταμένην δε έρευνα όλων των σάκκων, ανευρέθησαν εν συνόλω 350 κιλά τεΐου και 250 κιλά πιπέρι.
Ο Κόρακας πάραυτα συνελήφθη. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω έμπορος, κατά την άφιξίν του εις Ρόδον έφερε και επώλησεν ενταύθα ποσότητα σκουπών.

ΕΚ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΑΠΕΤΕΦΡΩΘΗ ΘΑΜΝΩΔΗΣ ΕΚΤΑΣΙΣ 500 ΣΤΡΕΜΜ. ΕΙΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΝ
Κατ’ αναφοράν της Υποδιοικήσεως Χωροφυλακής Γενναδίου προχθές την μεσημβρίαν ο Βελλής Ιωάννης του Βαρθολομαίου, ετών 56 κάτοικος Κατταβιάς, επιχειρήσας τον καθορισμόν του αγρού του δια πυράς, εγένετο πρόξενος πυρκαΐας παρακειμένου δάσους εκ του οποίου απετεφρώθησαν περί τα 500 στρέμματα θαμνώδους εκτάσεως. Το πυρ κατεσβέσθη την 7ην εσπερινήν υπό αστυνομικών οργάνων και χωρικών. Η δασική αρχή ενεργεί τα δέοντα.

ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΤΗΝ 1ην ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Εις τα γραφεία των Επιθεωρήσεων δημοτικών σχολείων ελήφθη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δια της οποίας γνωρίζεται ότι απεφασίσθη η λειτουργία μαθητικών συσσιτίων από 1ης Νοεμβρίου ε.ε. Δια της αυτής έκαστον γνωρίζεται ότι η ημερησία μερίς βουτύρου δι’ έκασοτν συσσιτούντα μαθητήν μειούται εις 4 δράμια.


ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ Ο “ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ”
ΕΦΘΑΣΕ ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Από χθες, στον κινηματογράφο “Ολύμπια” της πόλεώς μας, προβάλλεται ένα ελληνικό φιλμ, που δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθή σαν ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, της Ελληνικής Κινηματογραφίας. Πρόκειται για τον “Αγαπητικό της Βοσκοπούλας” το γνωστό κωμειδύλλιο, αλλά αυτή τη φορά “γυρισμένο” έγχρωμο και μάλιστα, με το σύστημα “Φεράνια-κόλορ” που έρχεται με τις ιδιότητές του, να προσθέση κάτι ακόμη στα ωραία χρώματα του ελληνικού βουνού.

***
Η Εταιρεία που γύρισε το φιλμ δεν έχει φεισθεί δαπανών, για να παρουσιάση κάτι αξιόλογο. Κάτι αξιόλογο δηλαδή από απόψεως ατμόσφαιρας, χαρακτήρος και ποιότητος. Η υπόθεση είναι πασίγνωστη. Αλλά το πλήθος των κομπάρσων με τις γραφικές φουστανέλλες και τα όμορφα γυναικεία κεντητά φορέματα, αρμονία χρωμάτων και χαρά των ματιών, είναι μια προσφορά που δεν πρέπει να περάση απαρατήρητη, μια προσφορά που θα αρέση.

***
Αλλά υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, που επιβάλλει στους κινηματογραφόφιλους να δουν αυτό το φιλμ. Είναι Ελληνικό. Είναι ένα βήμα. Και πρέπει σαν ελληνικό να τύχη κάθε υποστηρίξεως. Ετσι μόνο ο κινηματογράφος μας θα μπορέση να φτιάξη ακόμη καλύτερα έργα.

Γ. ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΤΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

Την πρωΐαν προχθές κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα το αμερικανικόν αεροπλανοφόρον “Ράντολφ” και τα αντιτορπιλλικά “Γκράντ και Ι. Γκράχαμ”.
Τα εν λόγω σκάφη θα παραμείνουν ενταύθα μέχρι της 27ης τρέχοντος. Εξάλλου αύριον αναμένονται να καταπλεύσουν και έτερα αμερικανικά σκάφη.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου