Κάθειρξη 41 ετών και πρόστιμο 105.000 ευρώ σε 36χρονο

Κάθειρξη 41 ετών και πρόστιμο 105.000 ευρώ σε 36χρονο

Κάθειρξη 41 ετών και πρόστιμο 105.000 ευρώ σε 36χρονο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1517 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Σε κάθειρξη 41 ετών και φυλάκιση 6 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 105.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 36χρονο Ουκρανό για την μεταφορά 18 μεταναστών στη Σύμη πέρυσι το καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 36χρονο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και ένα έτος φυλάκιση για την παράνομη είσοδο του στη χώρα, δηλαδή κατά συγχώνευση 41 χρόνια κάθειρξη, 6 μήνες φυλάκιση (από τα οποία θα εκτίσει τα 25 έτη) και 105.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην΄εχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στις 6 παρά τέταρτο το πρωί, στην περιοχή Σεσκλί της Σύμης όπου οι Λιμενικοί εντόπισαν ύποπτο ταχύπλοο σκάφος σημαίας Τουρκίας το οποίο και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης πλωτό σκάφος δύναμης της Frontex στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή «ΣΕΣΚΛΙ» της Σύμης.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους στη θέα του πλωτού σκάφους της FRONTEX ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε ελιγμούς με σκοπό να το εμβολίσει, ωστόσο μετά από σύντομη καταδίωξη το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης – διακινητής, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι είναι Συριακής καταγωγής όμως τελικά διαπιστώθηκε ότι είναι Ουκρανός. Στη συνέχεια κατόπιν ερευνών εντοπίστηκαν και οι 18 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος, ενώ ο Ουκρανός μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου προσήχθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο