Κατά πλειοψηφία και με αντεγκλήσεις ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πάτμου για το 2017

Κατά πλειοψηφία και με αντεγκλήσεις ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πάτμου για το 2017

Κατά πλειοψηφία και με αντεγκλήσεις ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πάτμου για το 2017

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Έργο πλακοστρώσεων ύψους 300.000 ευρώ προγραμματίζει για το 2017 η δημοτική αρχή Πάτμου, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει το patmostimes.gr.

Πέρα από αυτό, στο τεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα έργα των τσιμεντοστρώσεων (για άλλη μια φορά...) ποσού 95.500 ευρώ, κατασκευής τοιχείου αντιστήριξης για την διαπλάτυνση οδού στην περιοχή του Χοχλακά ποσού 108.000 ευρώ και υδροδότησης του Διακοφτιού από γεώτρηση ποσού 84.000 ευρώ.

Για τις μελέτες για άλλη μια χρονιά ισχύει η παροιμία «τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα», αφού ο προγραμματισμός είναι εντελώς πλασματικός.

Έτσι για άλλη μια φορά γράφονται με το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ οι μελέτες κατασκευής δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Αρκιών, κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές Χριστού, Κάτω Κάμπου και Κυρα-Λεούσας, ανέγερσης γηροκομείου και ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού, αν και όλοι πια έχουμε μάθει ότι το ποσό αυτό δεν επαρκεί και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Αντίθετα, μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να ξεκινήσουν οι μελέτες βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης υφιστάμενων οδών νήσου Πάτμου για την οποία γράφτηκε κονδύλι 36.335 ευρώ και αποχέτευσης Γροίκου για την οποία θα διατεθούν 38.000 ευρώ.

Για παταγώδη αποτυχία να υλοποιήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα των προηγούμενων ετών κατηγόρησε την δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πανάγος Ευγενικός, τονίζοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να υλοποιεί με καθυστέρηση τα έργα που ξεκίνησαν να μελετώνται επί δημαρχίας Καμπόσου.

«Ένα έργο πνοής να σκεφθείτε έξι χρόνια τώρα που είστε Δημαρχία δεν υπάρχει. Είναι κρίμα και άδικο για τον τόπο να πηγαίνουν τα χρόνια χαμένα.

Πόσες φορές δεν υποσχεθήκατε Τουριστικά Γραφεία, Γηροκομεία, Παιδικούς Σταθμούς, αποχετεύσεις Κάμπου, αφοδευτήρια κ.λ.π., κλ.π.», είπε ο κ. Ευγενικός και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για έλλειψη διαβούλευσης ακόμα και στο εσωτερικό της πλειοψηφίας!

Επίσης, ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι θα καταγγείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την επιμονή της δημοτικής αρχής να τελειώσει την μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου ξοδεύοντας επιπλέον 223.000 ευρώ (ήδη έχουν πληρωθεί περίπου 300.000 στους μελετητές), ενώ από τις προτάσεις του εντύπωση έκανε η ιδέα χρηματοδότησης μελετών και έργων αρμοδιότητας του ΔΗΛΙΤΑΠ από τον Δήμο Πάτμου.

Απαντώντας στον κ. Ευγενικό ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος έκανε αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στον τομέα των έργων, αναφέροντας μία προς μία όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο νησί, καθώς και τα έργα που αποπερατώθηκαν, με αιχμή του δόρατος τον ΧΥΤΑ.

Τελικά, το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από την μείζονα αντιπολίτευση.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα πλην του κωδικού για την μελέτη κλειστού γυμναστηρίου υπερψήφισε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Πέντες, ενώ απουσίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μαυρωνάς.

Πηγή: patmostimes.gr

Διαβάστε ακόμη

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»