Στο εδώλιο του Εφετείου για ξυλοδαρμό αστυνομικών στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Εφετείου για ξυλοδαρμό αστυνομικών στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Εφετείου για ξυλοδαρμό αστυνομικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Οι βαριές ποινές που τους επιβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια πρωτόδικα, θα επιχειρήσουν να μειώσουν την προσεχή Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, οι έξι κατηγορούμενοι για το επεισόδιο ξυλοδαρμού δύο αστυνομικών του Τμήματος Ρόδου που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τον Μάιο του 2013 στο Νιοχώρι.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν τα δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 33 ετών και ένας 32χρονος, καθώς και ο 24χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος έξω από το οποίο έγινε το επεισόδιο, 52χρονος θαμώνας και οι δύο κοπέλες για τις οποίες και ξεκίνησε ο καβγάς.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί τέλη Μαΐου 2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας έκρινε ένοχους χωρίς ελαφρυντικό για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής, τους δύο 32χρονους στους οποίους και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα, αλλά και τον 33χρονο τον οποίο καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 57 μηνών. Η έφεση και για τους τρεις είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ έκαστος.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση είχε κρίνει ένοχο για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας της αντίστασης και ηθική αυτουργία στην επικίνδυνη σωματική βλάβη τον 24χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον οποίο και καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνών. Αθώος δε κρίθηκε ο 52χρονος, ενώ οι δύο κοπέλες ηλικίας 24 και 27 ετών που κατηγορούνταν για εξύβριση κρίθηκαν ένοχες με ελαφρυντικό και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

Η δίκη ξεκίνησε στις 27 Μαΐου 2013 το μεσημέρι στην αίθουσα του Τριμελούς αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την καταδικαστική σε βάρος των εμπλεκομένων, απόφαση του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2013, όταν στο κατάστημα, στο οποίο βρίσκονταν και διασκέδαζαν τα δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 33ετών, ο 52χρονος και ο 32χρονος εισήλθαν οι δύο κοπέλες ηλικίας 24 και 27 ετών.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 52χρονος θέλησε να κεράσει τις δύο κοπέλες, εκείνες αρνήθηκαν και τότε τις εξύβρισαν με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Άμεσα οι δυο αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου ηλικίας 26 και 28 ετών, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, μετέβησαν με περιπολικό όχημα στο σημείο, όπου περίμεναν οι κοπέλες, οι οποίες και τους κατήγγειλαν την εξύβριση σε βάρος τους από τους θαμώνες που διασκέδαζαν εντός του καταστήματος.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να διερευνήσουν το περιστατικό, ο 24χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αρνήθηκε την είσοδό τους στο κατάστημα και στη συνέχεια ομάδα περίπου δεκαπέντε ατόμων βγήκαν από αυτό και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τους με τα χεριά και τα πόδια τους!

Επίσης ο 33χρονος επιτέθηκε και χτύπησε τις δυο κοπέλες που περίμεναν στο σημείο. Μάλιστα την μία από αυτές την χαστούκισε ενώ χτύπησε και το κεφάλι της σε σταθμευμένο αυτοκίνητο! Καθώς η κατάσταση είχε πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, άμεσα κλήθηκαν ενισχύσεις και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τέσσερις άνδρες και τον 24χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος και οι δύο 32χρονοι αναγνωρίστηκαν ως τα άτομα που χτύπησαν τους αστυνομικούς.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, δηλαδή τους αστυνομικούς και τις κοπέλες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Κώστας Ταμπάκης, Νίκος Γιαννάς και Ευάγγελος Λεβέντης, ενώ ως πολιτική αγωγή παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο