Ιδιαιτέρως ικανοποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη Ρόδο

Ιδιαιτέρως ικανοποιητικά  εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη Ρόδο

Ιδιαιτέρως ικανοποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Την αισιοδοξία της για τη σεζόν εξέφρασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Την καλή πορεία των κρατήσεων για τη Ρόδο την περίοδο που διανύουμε, επιβεβαίωσε χτες με δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Ειδικότερα μιλώντας για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν τονίζοντας ότι ξεπεράστηκαν και τα εμπόδια του προσφυγικού, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι τα γεγονότα στην Τουρκία λειτουργούν υπέρ μας.

«Οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή πάνε πάρα πολύ καλά, ο στόχος της περιφέρειας είναι αν συμβεί κάτι το απρόοπτο να το αντιμετωπίσει ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη σημερινή κατάσταση» δήλωσε η κα Παπαβασιλείου και πρόσθεσε: «Στόχος μας επίσης είναι να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, να ανοίξουμε νέες αγορές και να δημιουργήσουμε μία ηρεμία στο νησί ώστε οι τουρ οπερέιτορς και όλοι οι ταξιδιώτες να μας εμπιστεύονται και να φέρουμε ποιοτικούς τουρίστες για το 2017.»

Σε ερώτηση για την κατάσταση στην Τουρκία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή τα γεγονότα στην Τουρκία λειτουργούν υπέρ μας, αλλά σε βάθος χρόνου θα πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα γιατί δεν θα λειτουργήσουν υπέρ μας.

Ο τομέας όμως της κρουαζιέρας έχει επηρεαστεί καθώς έχουμε μείωση λόγω των καταστάσεων που συμβαίνουν δίπλα μας.

Αναφερόμενη στις νέες αγορές δήλωσε ότι θα ανοίξει η αγορά της Ιορδανίας, κάτι που εκτός απροόπτου έχει πλέον επιβεβαιωθεί. Παράλληλα τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ανοίξουμε την αγορά της Περσίας αλλά μέσω Τουρκίας.

«Φέτος η σαιζόν θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου και λόγω της ηρεμίας και των καλών καταστάσεων που υπάρχουν στα νησιά μας και στην Ελλάδα. Καταφέραμε και ξεπεράσαμε όλους τους σκοπέλους όπως το προσφυγικό οπότε έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση του κόσμου. Λόγω του ότι η Τουρκία έχει προβλήματα έχουμε πάρει μεγαλύτερα ποσοστά.

Ειδικά σε ότι αφορά το ποσοστό της αύξησης των κρατήσεων είναι φυσιολογική την οποία έπρεπε να είχαμε και πέρσι. Όμως είχαμε τα προβλήματα με το προσφυγικό και έτσι οι προκρατήσεις από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο δε λειτουργούσαν, οι ξενοδόχοι κατέβασαν τις τιμές τους και η σαιζόν λειτούργησε με προσφορές. Φέτος αυτό δεν υπάρχει, έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις. Κερδισμένοι θα είναι αυτοί που κράτησαν τις τιμές τους και δεν έδωσαν early booking χαμηλό.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα είναι μία πάρα πολύ καλή σαιζόν. Ήδη τα νούμερα είναι πολύ καλά. Ακόμα και από την Αγγλική αγορά μετά το brexit τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς δεν έχει επηρεαστεί.

Ο Άγγλος επειδή θεωρεί τις διακοπές του ιερές θα πάει το έχει ανάγκη και η Ελλάδα είναι από τους πρώτους προορισμούς που επιλέγει» δήλωσε η αντιπερφερειάρχης.

Κατόπιν ερώτησης για τη Ρωσική αγορά η κα Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι φέτος υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μάλιστα για πεντάστερα ξενοδοχεία.

«Από τις πληροφορίες που υπάρχουν από Ρώσικα γραφεία φαίνεται ότι υπάρχουν κρατήσεις που πέρσι δεν υπήρχαν. Οι πελάτες που «κλείνουν» είναι καλύτερης ποιότητας, καθώς πέρσι ενώ υπήρχε ζήτηση για ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων φέτος ζητούν 5 στερα ξενοδοχεία και στέλνουν ακριβούς πελάτες.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα με την έκδοση visa φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί και το σύστημα λειτουργεί αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερα» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες