Σαν ντέρμπι από τα παλιά στα Μαριτσά

Σαν ντέρμπι από τα παλιά στα Μαριτσά

Σαν ντέρμπι από τα παλιά στα Μαριτσά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Ηρακλής Μαριτσών και Φοίβος ύστερα από εκπληκτικό παιχνίδι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3

Στα Μαριτσά έγινε χθες ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σαιζόν. Ύστερα από ένα ενενηντάλεπτο καλού ποδοσφαίρου αλλά και ουσίας, Ηρακλής και Φοίβος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3.

Έγινε πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες που δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του γειτονικού ντέρμπι. Και οι δυο πλευρές κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τέλος, αλλά τελικά μοιράσθηκαν από ένα βαθμό μένοντας στο 3-3

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή, δείχνοντας πώς ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς. Πίεσαν ψηλά και προσπαθούσαν να διασπάσουν από την αρχή την αντίπαλη άμυνα. Στο ίδιο διάστημα ο Φοίβος με κλειστούς τους διαδρόμους προς τον Τόππο, επεδίωκε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάτι καλό στην εστία του Σκυλλά.

Μετά το πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, δημιούργησαν φάσεις με αξιώσεις και κατάφεραν να προηγηθούν

Η απάντηση του Φοίβου ήταν σχεδόν άμεση. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα «γύρισαν» το ματς λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, προηγούμενοι με 2-1. Με αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ενόψει μιας επανάληψης που έκρυβε πολλές συγκινήσεις από κάθε πλευρά, μα περισσότερο από πλευράς διακύμανσης σκορ.

Ο Παλάζης (Νο 10) από κοντά ισοφάρισε σε 3-3 ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Παλάζης (Νο 10) από κοντά ισοφάρισε σε 3-3 ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά νωρίς, με μια ακόμα πετυχημένη εκτέλεση πέναλτι και πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 56΄, βάζοντας δύσκολα στον Φοίβο, ο οποίος όμως είχε και σε αυτό το σημείο γρήγορη απάντηση καθώς ισοφάρισε σε 3-3, σκορ που έμελλε να είναι το τελικό. Το φινάλε βρήκε τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το γήπεδο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Θεοδοσίου για μαρκάρισμα στον Τσαλώλη.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
26΄Από φάουλ του Παπακωνσταντή από δεξιά, ο Καρίκης δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Θεοδοσίου στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Ατσικνούδας έδειξε το σημείο του πέναλτι εν μέσω έντονων διαμαρτυριών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Παπακωνσταντής νικώντας τον Τόππο για το 1-0.

30΄ Ο Μόσχος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Νίκο Ορφανίδη στην μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

44΄Ο Ορφανίδης Ν με καταπληκτική κάθετη μπαλιά «τρύπησε » την άμυνα του Ηρακλή με τον Μόσχο να φεύγει μόνος απέναντι στον Σκυλλά και να πασάρει στον Παλάζη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-2.

49΄Ο Ηρακλής κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Καρίκη από τον Παϊζάνο στην μεγάλη περιοχή. Ο Παπακωνσταντής ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τόππου ισοφαρίζοντας το ματς.(2-2)

56΄Ο Μπιλιάς έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τόππου πετυχαίνοντας το 3-2.

58΄ Ο Θεοδοσίου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και από τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Παλάζη που πρόλαβε την έξοδο του Σκυλλά διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

67’ Ο Σκυλλάς απέκρουσε εκπληκτικά πλασέ του Ν. Ορφανίδη που δέχθηκε ασίστ του Αξιώτη

70΄Το σουτ του Παλάζη στην κίνηση, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του έμπειρου πορτιέρο.

Δύσκολη στιγμή για την ομάδα του Φοίβου ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΔύσκολη στιγμή για την ομάδα του Φοίβου ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Από τον Ηρακλή διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Μπιλιάς, Καρίκης και Παπακωσταντής . Καλύτεροι του Φοίβου ησαν χθες οι Ν. Ορφανίδης, Παλάζης και Αξιώτης.

Με πολλά παράπονα άφησε τους φιλοξενούμενους ο διαιτητής κ. Ατσικνούδας ειδικά για τον καταλογισμό του πρώτου πέναλτυ.Ο καταλογισμός στο δεύτερο πέναλτι όμως ήταν σωστός. Πήγε καλά και στο υπόλοιπο παιχνίδι όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Μαυρουδής και Γιακουμάκης.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. (Γιώργος Σαββιδάκης): Σκυλλάς, Καρίκης Γ Σ, Παναγιώτου (63΄ Σαχίνης), Παπακωνσταντής, Λενιού, Μπιλιάς, Μπιγκό (49΄ Τσαλώλης), Ανδρεόπουλος, Βασιλώττος (73΄ Πλαγγέντης), Κούρος, Καρίκης Γ Δ

ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (Μιχάλης Πολιάς): Τόππος, Ορφανίδης Σ, Ντόστι, Παϊζάνος, Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Αξιώτης, Ορφανίδης Ν, Μάτσης (46΄ Καραγεωργίου), Παλάζης, Μόσχος

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!