Αθώος ο πατέρας, ένοχος ο γιος για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλων

Αθώος ο πατέρας, ένοχος ο γιος για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλων

Αθώος ο πατέρας, ένοχος ο γιος για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 55χρονος πατέρας που κατηγορούνταν σε υπόθεση ναρκωτικών και όπλων, ενώ ένοχος κρίθηκε ο 31χρονος γιος του.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου, έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο τον 55χρονο πατέρα, για τον οποίο αναγνώρισε ότι η πράξη έγινε μεταξύ συγγενών, και ένοχο τον 31χρονο γιο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της απόπειρας πώλησης και κατοχής ως τοξικομανής, καθώς και για την κατοχή όπλων και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 1 έτος και τρεις μήνες καθώς και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο την οποία αναστέλλει επί τριετία.
Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει στις 7 Απριλίου 2014 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών εντοπίστηκε ύστερα από διακριτική παρακολούθηση «καβάτζα» ναρκωτικών σε αγρόκτημα που διατηρούν οι κατηγορούμενοι σε δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι δράστες και βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αχυρώνα του αγροκτήματος τους συνολικά τα ακόλουθα:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 2 κιλών και 493,8 γραμμαρίων, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος κατείχαν επιμελώς συσκευασμένο μέσα σε πλαστικό δοχείο με σκοπό τη διακίνησή της σε τοξικομανείς
• Δυο (2) ναρκωτικά χάπια
• Δέκα εννέα (19) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Τρία (3) μαχαίρια με λάμες μήκους από δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο