Πανελλήνιας εμβέλειας η σπείρα της Καλύμνου

Πανελλήνιας εμβέλειας  η σπείρα της Καλύμνου

Πανελλήνιας εμβέλειας η σπείρα της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 15 άτομα φέρονται να αποτελούν την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και «επιχειρήσεις» όπου στήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέροντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ» το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πολυμελείς εγκληματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εμπορία – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική, στα Δωδεκάνησα και στο κατάστημα κράτησης (υψίστης ασφαλείας) Μαλανδρίνο Φωκίδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, 9 άτομα περιλαμβάνονται στην εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε σε Κω και Κάλυμνο, δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας.

Η δράση των δύο ομάδων τοποθετείται χρονικά από πέρυσι έως και φέτος που εξαρθρώθηκαν, ενώ η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις αστυνομικές και διωκτικές αρχές από τον Απρίλιο του 2016.
Για την υπόθεση χθες εκδόθηκε απολογιστό δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Ολοκληρώθηκαν οι πολύμηνες αστυνομικές έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί από τα Τμήματα Ασφάλειας Αχαρνών Αττικής, Καλύμνου και Κώ και οδήγησαν στην εξάρθρωση δύο (2) πολυμελών εγκληματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εμπορία – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική, στα Δωδεκάνησα και σε κατάστημα κράτησης της Περιφέρειας.

Αρχικά, συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της πρώτης σπείρας, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα πιστοποιήθηκε η διασύνδεσή της με τη δεύτερη.
Ακολούθως και από τις συνεχιζόμενες έρευνες, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν συνολικά σε Αττική και Κάλυμνο δεκαπέντε (15) άτομα.

Συνολικά κατασχέθηκαν -1.261- γραμμάρια ηρωΐνης, -1.760- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -130- γραμμάρια κοκκαΐνης, τέσσερα (4) δενδρύλια κάνναβης, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων με παραγγελίες πώλησης ναρκωτικών, τρείς (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές, εννέα (9) μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των -3.826- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς».

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο