Αφέθηκαν ελεύθεροι για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Αφέθηκαν ελεύθεροι  για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Αφέθηκαν ελεύθεροι για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 546 ΦΟΡΕΣ

Μετά την απολογία τους στον ειδικό ανακριτή

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των εκποιήσεων ακινήτων στα Κολύμπια και της διάθεσης των χρημάτων που εισπράχθηκαν από αυτές.

Όπως είναι γνωστό στην υπόθεση κατηγορούνται για απιστία κατ’ εξακολούθηση εις βάρος ΟΤΑ και το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ, ο πρώην δήμαρχος Αφάντου Σάββας Διακοσταματίου και μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ένας ξενοδόχος ο οποίος αγόρασε και το επίμαχο ακίνητο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Νικόλαο Πέρο, Μανώλη Κουτσούκο, Σταύρο Σταυρή και Καλλιρόη Νικολιδάκη βρέθηκαν χθες διαδοχικά ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δήμαρχος Αφάντου επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «Η Δημοτική Αρχή Αφάντου, με τις δημοπρασίες για τις οποίες κατηγορείται, πέτυχε να εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου και για τα δύο (2) τμήματα Β και Γ της συγκεκριμένης κτηματολογικής μερίδας συνολικά το ποσό των 3.063.500,00€ ενώ για τα ακίνητα αυτά η επίσημη εκτίμηση της αγοραίας αξίας τους από τους Ορκωτούς Εκτιμητές ήταν συνολικά 1.012.700,00€! Δηλαδή τα ακίνητα αυτά εκποιήθηκαν σε τιμή τριπλάσια της εμπορικής αξίας τους και μάλιστα σε μια περίοδο διαρκούς οικονομικής ύφεσης» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Αφάντου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/150/3-1-2011 πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής ταμείου πρώην Δήμου Αφάντου, ο πρώην Δήμος Αφάντου παρέδωσε στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου ως υπόλοιπο ταμείου το ποσό των 892.308,95€ και κανένα απολύτως χρέος, ως αποτέλεσμα και δείγμα συνετής διαχείρισης του Δήμου και της δημοτικής περιουσίας από τη Δημοτική Αρχή, καθόν χρόνο ήταν Δήμαρχος του Δήμου Αφάντου».

Σε ό,τι αφορά τους λοιπούς εμπλεκόμενους, μέλη του πρώην δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκαν την κατηγορία κινούμενοι στις απολογίες τους στο ίδιο πλαίσιο, ενώ και ο ξενοδόχος δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως το μόνο που έκανε ήταν να πλειοψηφίσει σε ένα διαγωνισμό για την αγορά ακινήτου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αφάντου Μιχάλης Μαχραμάς, δια του δικηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη, κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, με αφορμή τη μη χορήγηση στοιχείων σχετικά με τις εκποιήσεις που έχουν γίνει την τετραετία 2001-2010 στα Κολύμπια.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν άμεση, και ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου να διερευνήσει αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας κατ’ εξακολούθηση εις βάρος ΟΤΑ και το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο