Γεμάτα τα ξενοδοχεία από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Γεμάτα τα ξενοδοχεία από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Γεμάτα τα ξενοδοχεία από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1091 ΦΟΡΕΣ

Οι προσπάθειες εστιάζονται για την αρχή και για το τέλος της περιόδου

Προσπάθειες να αυξηθούν οι πληρότητες των καταλυμάτων μας στις αρχές και στο τέλος της φετινής σεζόν καταβάλλει ο ξενοδοχειακός κόσμος, καθώς για το υπόλοιπο διάστημα τα μηνύματα είναι αρκετά ικανοποιητικά.

Όπως δείχνουν τα πράγματα για το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο, θα είμαστε γεμάτοι αφού οι πληρότητες άρχισαν ήδη να χτυπούν κόκκινο.

Οι προσπάθειες όλων στρέφονται τώρα στο να αυξηθούν τα νούμερα και οι κρατήσεις για το Μάιο αλλά και τον Οκτώβριο, χωρίς να εγκαταλείπεται η μάχη για επέκταση της σεζόν ακόμα για μεγαλύτερο διάστημα.

Ήδη υπάρχουν θετικά μηνύματα από την αγορά του Ισραήλ που ανοίγει φέτος στις 2 Μαρτίου, με το μεγάλο κύμα Ισραηλινών τουριστών να εκδηλώνεται το διάστημα από 7 έως 12 Απριλίου λόγω των εορτών του Πάσχα.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι φέτος, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, κατά την έναρξη και το τέλος της σεζόν θα έχουμε περισσότερες πτήσεις από πέρσι, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.

Σε αυτό το επίπεδο θα κινηθούν άλλωστε και οι συζητήσεις που θα γίνουν στην επόμενη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση που δεν είναι άλλη από την έκθεση του Βερολίνου.

Θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Μαρτίου και θα συγκεντρώσει όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, απευθυνόμενη όχι μόνο στην αγορά της Γερμανίας αλλά και στις αγορές των γειτονικών κρατών.

Δικαιολογημένα λοιπόν χαρακτηρίζεται ως βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής σεζόν αφού εκεί θα φανούν με ακριβή στοιχεία οι τάσεις του τουριστικού ρεύματος από κάθε χώρα.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, η χρονιά φέτος θα εξελιχθεί αρκετά ικανοποιητικά και θα είναι καλή αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Μάλιστα εκτιμά ότι θα σημειωθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης σε μονοψήφιο αριθμό, καθώς σε μονοψήφιο αριθμό μεταφράζεται και η αύξηση στα slots για το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Επόμενη διοργάνωση η οποία θα δείξει και εκείνη με τη σειρά της την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος από μία επίσης σημαντική αγορά για το νησί μας, είναι η έκθεση στη Μόσχα. Η ΜΙΤΤ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έκθεση του Βερολίνου και σε αυτήν η Ρόδος θα έχει συμμετοχή μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Ματσίγκου, αναμένουμε μία μικρή αύξηση από την αγορά της Ρωσίας καθώς η Τουρκία έχει ανοίξει για τους Ρώσους τουρίστες και αναμένεται να δεχτεί φέτος περί τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ξενοδόχοι που μίλησαν στη «Ρ» αναφορικά με τη διαμόρφωση της φετινής τουριστικής περιόδου, εκφράζουν αρχικά την ικανοποίησή τους για τα μηνύματα που υπάρχουν, αλλά τονίζουν ότι θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν σκοπός δεν είναι απλά να γεμίσουν τα ξενοδοχεία, αλλά να γεμίσουν με ποιοτικούς τουρίστες κάτι που πέρσι δεν έγινε, ώστε αυτό να συμβάλει και στην αύξηση των εσόδων.

Όπως τόνισαν, ο κλάδος έχει σηκώσει αρκετά φορολογικά και οικονομικά βάρη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα έσοδα να έχουν συρρικνωθεί γι’ αυτό και κατά την παρουσία τους στην έκθεση του Βερολίνου θα προσπαθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα για την υπογραφή των συμβολαίων του 2018, και να πείσουν για αύξηση πτήσεων τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Το καλό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή βοηθά καθοριστικά όπως είπαν, αν και δε λείπουν κάποιες ανησυχίες από χώρες κυρίως της Σκανδιναβίας για ζητήματα όπως για παράδειγμα το προσφυγικό, ένα φαινόμενο ξένο προς τις χώρες αυτές.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη