Καταδίκη 27χρονου για ναρκωτικά

Καταδίκη 27χρονου για ναρκωτικά

Καταδίκη 27χρονου για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος από τον Πειραιά που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για υπόθεση αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών στην οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του έπαυσε εφ’ όρου (με το νέο νόμο 4411/16) την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της 36χρονης συγκατηγορούμενης του, ενώ η έφεση για τον 27χρονο δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 27χρονος είχε εντοπιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έξω από την Ροδιακή Έπαυλη και σε έλεγχο που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει συνολική ποσότητα 50,4 γραμμαρίων ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος, φέρεται να κατείχε την ποσότητα αυτή των ναρκωτικών για να την διαθέσει σε τοξικομανείς της περιοχής.

Η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στην αρμόδια Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και συγκεκριμένα είχε αποδεκτεί μόνο το μισό γραμμάριο ηρωίνης που βρέθηκε επάνω του ότι το είχε προμηθευτεί για δική του χρήση ενώ σε ότι αφορά την υπόλοιπη ποσότητα η οποία βρέθηκε κρυμμένη είχε δηλώσει ότι δεν ήταν δική του.

Σημειώνεται πως, για την τελευταία ποσότητα υπάρχει μαρτυρική κατάθεση η οποία αναφέρει πως ο 27χρονος την προηγούμενη μέρα από την σύλληψη του είχε πάει στην Ροδιακή Έπαυλη και έκρυψε τα ναρκωτικά, κάτι το οποίο αρνείται ο κατηγορούμενος.

Επίσης, ο 27χρονος δήλωσε ότι ουδέποτε είχε πουλήσει ηρωίνη στην 36χρονη συγκατηγορούμενη του.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη Αντεισαγγελέως και ανακρίτριας ο 27χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ σε ότι αφορά την 36χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο