Θετικό πρόσημο στον απολογισμό του Κολοσσού

Θετικό πρόσημο στον απολογισμό του Κολοσσού

Θετικό πρόσημο στον απολογισμό του Κολοσσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

Πετυχημένη η σεζόν 2016-17 για τους «θαλασσί» στη Basket League

Την έβδομη θέση κατέκτησε ο Κολοσσός H Hotels στο πρωτάθλημα Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2016-17, με απολογισμό 13 νικών και 13 ηττών στην κανονική περίοδο και 1 νίκης, 2 ηττών στην α’ φάση των πλέι οφ.

Η ομάδα της Ρόδου πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, χωρίς να μπει σε διαδικασία προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ της. Με εξαίρεση την αντικατάσταση του Ντέβιον Μπέρι με τον Τρέβορ Ρέλεφορντ (που ουσιαστικά ήταν σα να μην έφυγε καθόλου) μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, οι «θαλασσί» πορεύτηκαν με το ίδιο σχήμα και τον ίδιο προπονητή, παρά τις «απειλές» του Άρη Λυκογιάννη λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Το πρόσημο εννοείται πως είναι θετικό, η ομάδα κέρδισε γρήγορα την παραμονή της, εξασφάλισε από νωρίς μία θέση στα πλέι οφ ενώ έπαιξε πολύ ελκυστικό μπάσκετ. Το ότι άγγιξε κάποια στιγμή την τέταρτη θέση, μαρτυρά το εύρος των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας υπό την καθοδήγηση του 47χρονου Έλληνα τεχνικού.

Οι κορυφαίοι
Πρώτος σκόρερ του Κολοσσού Η Hotels τη σεζόν 2016-17 αναδείχθηκε ο Τζουβόντε Ρέντικ με 335 πόντους σε 29 αγώνες (μ.ο. 11,5), με δεύτερο τον Τρέβορ Ρέλεφορντ ο οποίος σημείωσε 323 πόντους σε 26 αγώνες (μ.ο. 12,4).
Κορυφαίος ριμπάουντερ ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 168 (139 αμυντικά και 29 επιθετικά) σε 29 αναμετρήσεις, 26 κανονικής περιόδου και 3 πλέι οφ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρέντικ μόλις για ένα ριμπάουντ (101 αμυντικά, 66 επιθετικά).
Με 120 ασίστ, ο Λάνγκστον Χολ ήταν ο καλύτερος πασέρ των «θαλασσί», με 4.1 ανά παιχνίδι (σε σύνολο 29 αγώνων) αλλά και πρώτος στα λάθη με 77.

Ένα ακόμη βραβείο Ήθους
Η αλήθεια είναι πως φέτος ο αθλητικός δικαστής ασχολήθηκε ως επί το πλείστον με υποθέσεις πέντε ομάδων, των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πιο τακτικοί «πελάτες» ήταν ο Άρης και ο Παναθηναϊκός.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να μοιράσει καμιά δεκαριά βραβεία Ήθους στη γιορτή που θα ετοιμάσει πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου, τη βραδιά της κλήρωσης.
Μεταξύ των ομάδων που είχε άψογη συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι και ο Κολοσσός H Hotels ο οποίος θα προσθέσει το πέμπτο βραβείο fair play στη συλλογή του.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!