Χατζημάρκος: το Ροδίνι είναι κοινός στόχος όλων

Χατζημάρκος: το Ροδίνι είναι κοινός στόχος όλων

Χατζημάρκος: το Ροδίνι είναι κοινός στόχος όλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση του δήμου

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δήμος Ρόδου κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Ροδινιού, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τονίζοντας ότι είναι κοινός στόχος όλων να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης αυτού του ιστορικού και σημαντικού χώρου.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από στελέχη της ειδικής διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας που βρέθηκαν στη Ρόδο, επισκέφθηκε το Ροδίνι, για να δουν όλοι ποια εικόνα παρουσιάζει σήμερα.

Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο δήμος κατέθεσε την πρώτη φάση της μελέτης του έργου αναβάθμισης η οποία εντάχθηκε σε μέτρο που αφορά τη χρηματοδότηση δράσεων περιβάλλοντος. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δεν εγκριθεί η χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ, τότε υπάρχει η πρόθεση να χρηματοδοτηθεί μέσα από πόρους της περιφέρειας.

«Επισκεφθήκαμε το Ροδίνι με τους συνεργάτες μου από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, του ΕΣΠΑ γιατί κατατέθηκε από το δήμο Ρόδου πρόταση σε ένα μέτρο που ανοίξαμε για τη χρηματοδότηση δράσεων περιβάλλοντος και έπρεπε η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση των προτάσεων στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό δεν το κάνουν πάντα αλλά επειδή είναι ένα έργο που το θέλουμε πολύ και αγαπάμε πολύ και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και οικονομικά το δήμο να το φτιάξει ώστε να αναβαθμίσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο.

Είχα πολύ καιρό κι εγώ να πάω και πήγαμε με τους συνεργάτες μου για να έχουν μια εικόνα, γιατί ήθελα να δούν την ομορφιά και να ζήσουν την ατμόσφαιρα γιατί το Ροδίνι είναι σε μαύρα χάλια, αλλά αποπνέει τη γαλήνη και το υπέροχο κλίμα που είχε όταν ήταν ένας ζωντανός οργανισμός.

Η διαδικασία στο ΕΣΠΑ όμως δε χωρά ούτε συμπάθεια ούτε συγκίνηση. Είναι μία διαδικασία με πολύ συγκεκριμένους κανόνες, έχουν κατατεθεί και άλλες προτάσεις και θα γίνουν αξιολογήσεις. Εγώ δεν έχω τόση μεγάλη αγωνία για το Ροδίνι.

Επίσης χαίρομαι γιατί ο δήμος υπέβαλε την πρόταση και θα πρέπει να πω ότι αν υπάρξει πρόβλημα για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ εμείς έχουμε την πρόθεση και τη βούληση να το στηρίξουμε το έργο οικονομικά. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε… φως στην υπόθεση που λέγεται Ροδίνι, έχουμε στα χέρια μας μελέτη και μπορούμε από κάπου να αρχίσουμε.

Το Ροδίνι είναι ένας κοινός στόχος όλων, θα το φτιάξουμε …έχουμε τρόπους να το κάνουμε αλλά οδηγός στο… όχημα που λέγεται Ροδίνι είναι ο δήμος Ρόδου» δήλωσε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης .

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη