Basket League: Επιστρέφουν οι …γειτονιές!

Basket League: Επιστρέφουν οι …γειτονιές!

Basket League: Επιστρέφουν οι …γειτονιές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 159 ΦΟΡΕΣ

Δύο ομάδες από την περιφέρεια υποβιβάστηκαν, δύο από τις γειτονιές της Αθήνας θα πάρουν τη θέση τους τη νέα χρονιά στην Basket League.

Ο Κολοσσός H Hotels θ’ αποφύγει το δεύτερο ταξίδι στην Πάτρα (θα πάει μόνο στο «Τόφαλος» για να παίξει με τον Προμηθέα) και το μακρινό, κουραστικό ταξίδι στη Λευκάδα καθώς αποχαιρέτισαν την κατηγορία οι Απόλλωνας Carna και Δόξα. Πού θα πάει αντί αυτών;

Στη Νέα Σμύρνη και το πολύ γνώριμο κλειστό γυμναστήριο της οδού Αρτάκης και στο Κερατσίνι όπου πρόπερσι αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα: «Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με τον Φάρο Κερατσινίου να επικρατεί και στο δεύτερο παιχνίδι του Ηρακλή, στη δεύτερη θέση φάση των πλέι οφ και να κατακτά έτσι τη δεύτερη θέση της κατάταξης. Τόσο ο Φάρος όσο και ο πρωταθλητής Πανιώνιος κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στη STOIXIMAN.GR Basket League.

Ο «Ιστορικός» είχε αδιάλειπτη παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ (στην Α' Εθνική, στην συνέχεια στην Α1 και από το 1992 στο επαγγελματικό πρωτάθλημα) από το 1980 έως το 2015 που υποβιβάστηκε. Στο διάστημα των 35 ετών, κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας (1991), συμμετείχε μια φορά στον τελικό του πρωταθλήματος (1987), ενώ αγωνίστηκε δύο φορές στην Ευρωλίγκα (1996-97 και 2008-9).

Ο Φάρος τερμάτισε, επίσης, δεύτερος στην τελική βαθμολογία της Α2 της περασμένης σεζόν αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή στη STOIXIMAN.GR Basket League και τη θέση του πήρε ο Προμηθέας Πάτρας.

Στην τρίτη θέση της Α2 τερμάτισε ο Ηρακλής ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους Δούκα και Αίολο Αστακού (σ.σ. του Μιχάλη Κουταλιανού).


Το αντίστροφο δρομολόγιο θ’ ακολουθήσουν ο Απόλλων Π. Carna και η Δόξα Λευκάδας που τερμάτισαν στη 13η και τη 14η θέση αντίστοιχα της STOIXIMAN.GR Basket League».

Για την ιστορία, ν’ αναφέρουμε ότι στον πρωταθλητή Πανιώνιο αγωνίζονται δύο πρώην παίκτες του Κολοσσού H Hotels (Ματαλών και Μπιλλής) και τέσσερις στο Φάρο Κερατσινίου (Λιακόπουλος, Κατούφας, Κακαρούδης, Πετροδημόπουλος).

Διαβάστε ακόμη

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16