«Έλεος» Αξιότιμη Κυβέρνηση και καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης-Εσωτερικών-Δικαιοσύνης

«Έλεος» Αξιότιμη Κυβέρνηση και καθ’  ύλην αρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης-Εσωτερικών-Δικαιοσύνης

«Έλεος» Αξιότιμη Κυβέρνηση και καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης-Εσωτερικών-Δικαιοσύνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 280 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Είμαστε υπερήφανοι, για την Αστυνομία μας, την ΕΛΑΣ, που αναγνωρίζεται ως μία από τις Τρεις Καλύτερες Αστυνομίες του Κόσμου. Πάντα στην πρώτη «γραμμή πυρός», σε κάθε ανώμαλη κοινωνική κατάσταση, πρώτη στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων, πρώτη στην φύλαξη της ζωής των πολιτών και των περιουσιών μας, παρ’ όλο που «κατακρεουργήθηκαν» οι απολαβές τους και δραματικά μειώθηκε ο αριθμός πολλών Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών.


Τα μέλη της ΕΛΑΣ, μας κάνουν όλους υπερήφανους, καθώς η αντιμετώπιση των νομοταγών πολιτών χαρακτηρίζεται από Γνώση, Σεβασμό, Κατανόηση, Συμπάθεια, Υπευθυνότητα. Ελάχιστο παράδειγμα το πρόσφατο γεγονός της δολοφονικής ενέργειες εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ακαδημίας Λουκά Παπαδήμου, και η αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ η οποία έφτασε σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ το ασθενοφόρο όχημα έφτασε – όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες – μετά από 25 λεπτά.

Καθημερινά βιώνομε εγκληματικές πράξεις βίας, π.χ. Εξάρχεια, δολοφονικές απόπειρες εναντίον πολιτών, αλλά και αστυνομικών, οι οποίοι φευ, δεν έχουν το δικαίωμα να προβούν σε ό,τι η Νομοθεσία κάθε ευνομούμενης Δημοκρατικής Πολιτείας, υπαγορεύει.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η αδικαιολόγητη ολιγωρία της Πολιτείας, να στηρίξει ενέργειες της ΕΛΑΣ (με κάθε τρόπο), ο κ. Παρασκευόπουλος, «άδειασε» τις φυλακές από βαρυποινίτες κακοποιούς, ενώ ταυτόχρονα απλόχερα χορηγούνται άδειες σε ποινικούς με βαρύτατες ποινές, να πάνε για διακοπές στα σπίτια τους, και βέβαια, πολλοί δεν επιστρέφουν…

Η δικαιολογία, που έγιναν και γίνονται αυτές οι αποφυλακίσεις; Δικαιολογία (όχι βέβαια αιτιολογία), προβάλλεται ότι στις φυλακές παρατηρείται το αδιαχώρητο και οι φυλακισμένοι ταλαιπωρούνται μέσα στα κελιά, επειδή αναγκάζονται να ζουν «στρυμωγμένοι»! Και οι έχοντες την αρμοδιότητα και την εξουσία, δεν λογαριάζουν τους κινδύνους στους οποίους εκθέτουν, νομιμόφρονες πολίτες και μέλη της ΕΛΑΣ. Μερικοί αναμένουν να δουν και την αποφυλάκιση του Γιωτόπουλου…

Με θλίψη παρατηρούμε και το «κατρακύλισμα» του Ηθικού επιπέδου του Κοινοβουλίου, από συγκεκριμένο χώρο, που δεν ανήκει στο «Δημοκρατικό Τόξο», που τα μέλη του επιδίδεται σε ανήκουστες ύβρεις, προκλήσεις, προσβολές, με ανεπίτρεπτο χυδαίο λεξιλόγιο – που συνάδει με τις εκφράσεις του υπόκοσμου.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ, πάντα αντικειμενική και έγκυρη, ενημερώνει και πληροφορεί αμερόληπτα θέσεις και απόψεις των Δημοκρατικών Κομμάτων και των εκπροσώπων τους. Διαβάζομε λοιπόν, τις συλλήψεις των τρομοκρατών που έχει πραγματοποιηθεί σε τόσες πολιτισμένες χώρες του Δυτικού Πολιτισμού, όπως στη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Ρωσία, κ.λπ. κι εμείς, που στην Ελλάδα μας, έχομε την καλύτερη, πιο ικανή, μορφωμένη, εξειδικευμένη και έντιμη ΕΛΑΣ, δεν είμαστε σε θέση να εξαρθρώσομε τους 300 Αναρχικούς/τρομοκράτες που καθημερινά ταλαιπωρούν πολίτες και Αστυνομικούς!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει βιώσει εγκληματική ενέργεια, χαρακτηριστικά είπε: «Η τρομοκρατία είναι μία έκφραση ακραίου παραλογισμού, γι αυτό χρειάζεται πάρα πολύ αποφασιστική αντιμετώπιση». Θύμισε και την δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελευθέριου Βενιζέλου και καλύτερα να μην επεκταθούμε και σε άλλες δολοφονίες και δολοφονικές απόπειρες…. Είπε ακόμα η Ντόρα Μπακογιάννη: «…να μην κάνομε διαγωνισμό χυδαιότητας, αλλά διαγωνισμό Πολιτικού Ήθους». Μόνον που ο προαναφερόμενος διαγωνισμός χυδαιότητας, εκφράζεται από συγκεκριμένη ομάδα/μόρφωμα.

Η παρουσία των βουλευτών Δωδεκανήσου, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι σημαντική μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σχεδόν καθημερινά διαβάζομε στην έγκριτη ΡΟΔΙΑΚΗ, δηλώσεις τους και τοποθετήσεις τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Να θυμόμαστε επίσης, ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Γεννηματά, είναι Συμιακής καταγωγής, όπως και άλλοι βουλευτές, π.χ. Κ. Σκανδαλίδης, κλπ..

Όμως, το βάρος της ευθύνης για την μη αποφασιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση και πάταξη των Αναρχικών/Τρομοκρατών, βρίσκεται στους ώμους (θα έπρεπε να πω, στο νου και στις τοποθετήσεις) των εκπροσώπων της Συμπολίτευσης. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια υπομονής και ανοχής, για τις καθημερινές εγκληματικές ενέργειες, όταν μάλιστα διαθέτομε, άριστη Αστυνομία και ακόμα μία από τις καλύτερες Υπηρεσίες Αντικατασκοπίας στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"