Μεθοδεύουν το κλείσιμο του σταθμού της Λίνδου;

Μεθοδεύουν το κλείσιμο του σταθμού της Λίνδου;

Μεθοδεύουν το κλείσιμο του σταθμού της Λίνδου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1278 ΦΟΡΕΣ

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο

Οργή, αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Λίνδο, λόγω των μεθοδεύσεων που θεωρούν οι παράγοντες της περιοχής ότι χρησιμοποιούνται και έχουν ως στόχο το οριστικό κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού που εδρεύει εδώ και δεκαετίες στον οικισμό.

Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει συγκληθεί για σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου με μοναδικό θέμα το «κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού», ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, ώστε να αποτραπεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος «ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου οδηγείται προς κατάργηση με βάση την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και δεν υποβαθμίζεται όπως θέλουν να διαρρέουν ορισμένοι, αφού ποτέ δεν ήταν Αστυνομικό Τμήμα. Πάντοτε υπήρχε ως Αστυνομικός Σταθμός».

Στις επαφές που είχε ο ίδιος με αρμόδια στελέχη «αρχικά μας έλεγαν ότι δεν αλλάζει κάτι, ενώ πλέον μας διαβεβαιώνουν ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου θα κλείσει μόνο για τρεις μήνες και θα ανοίξει και πάλι στη συνέχεια, λόγω αναδιάρθρωσης. Υποτίθεται όμως με βάση τον σχεδιασμό που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα ότι θα αναβαθμιζόταν σε Αστυνομικό Τμήμα», υποστήριξε ο κ. Ελευθερίου και συνεχίζει: «Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, όχι μόνο δεν τηρείται η δέσμευση για καθημερινή παρουσία τριών αστυνομικών στη Λίνδο, έστω από το πρωί μέχρι το απόγευμα για να διεκπεραιώνουν σημαντικό όγκο δουλειάς, αλλά ο σταθμός κλείνει και μεταφέρονται στο Γεννάδι όπου αναβαθμίζεται σε Αστυνομικό Τμήμα!».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας αυτό είναι πρωτάκουστο: «Θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει ασφάλεια. Αλλοίμονο αν η Λίνδος που αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό της Ρόδου με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, μείνει χωρίς αστυνομική παρουσία. Είναι πρωτάκουστο αυτό». Μάλιστα ο κ. Ελευθερίου τεκμηριώνει τα παραπάνω υπογραμμίζοντας ότι «το καλοκαίρι επί καθημερινής βάσεως υπάρχουν 10 – 20 καταγγελίες για κλοπές.

Υπάρχουν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, μπαράκια που θα πρέπει να ελέγχονται αν τηρούν τα ωράρια λειτουργίας και αναπαραγωγής της μουσικής, επεισόδια και ξυλοδαρμοί σε νυχτερινά κέντρα που χρειάζεται άμεση επέμβαση της αστυνομίας, το σοβαρό πρόβλημα με το κυκλοφοριακό και άλλα. Όλα αυτά από ποιον θα ελέγχονται; Αν υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό οι τουρίστες θα πρέπει να ψάχνουν για το Αστυνομικό Τμήμα στο Γεννάδι, καθώς ακόμη και τώρα που μιλάμε τα περιπολικά μετακινούνται μετά δυσκολίας λόγω έλλειψης καυσίμων»!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου Ευθύμιος Καλαμάτας, δήλωσε τα εξής:
«Είχαν γίνει προτάσεις από την επίσημη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Σε ότι αφορά τη Λίνδο, ελπίζουμε να υπάρξει κάλυψη αφού γίνεται τμήμα Νοτίας Ρόδου.
Όμως, από τη στιγμή που γίνεται εκ των ενόντων είναι σαν να μην κάνουμε τίποτα. Δηλαδή ένα τμήμα Νοτίας Ρόδου με επαρκές προσωπικό και στοχευμένες δράσεις μπορεί να αποδώσει σε αυτές τις περιοχές που είναι το εύρος της Νοτίας Ρόδου και συμπέριλαμβάνει ιδίως την καλοκαιρική περίοδο πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, πλήθος αριθμό τουριστών κ.ά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης Κατσιαμάκας τόνισε:
«Ως προς το σχέδιο της αναδιάρθρωσης είχαμε από την αρχή εκφράσει τις επιφυλάξεις μας γιατί είχαμε δει ότι δεν μπορεί να αποσκοπεί στο να έχει μόνο οικονομικό όφελος το δημόσιο. Δηλαδή γίνεται για το σκοπό αυτό, το γνωρίζουμε όλοι αυτό, λόγω της έλλειψης κονδυλίων. Τώρα σε τοπικό επίπεδο τι έχει γίνει και τι λήφθηκε υπόψη από το Αρχηγείο, δεν γνωρίζω. Ξέρω ότι υπήρξε μία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

Αυτό το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο εδώ, το συναντάμε σε πολλές περιοχές λόγω της κατάργησης υπηρεσιών. Το ζητούμενο είναι αυτές οι νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν να μην υποστελεχωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή να μην δούμε το φαινόμενο που είχαμε στην Αθήνα με τη δημιουργία των πολυδύναμων τμημάτων, που ξεκίνησε με 200- 250 άτομα αστυνομική δύναμη και ξαφνικά μέσα σε τρεις – τέσσερις μήνες βρεθήκαν με 50 -60 άτομα και φθάσαμε στο σημείο να αποτύχει.

Αυτή την εποχή γίνονται και μεταθέσεις λόγω της αναδιάρθρωσης. Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό που είχε πει από την αρχή ο γενικός γραμματέας ότι το προσωπικό των καταργούμενων υπηρεσιών θα συγχωνεύεται με αυτές που παραμένουν. Βλέπουμε να γίνεται κάτι άλλο, κάποιοι να βολεύονται και να κατεβαίνουν είτε σε υπηρεσίες που δεν έχουν ανάγκη είτε στο κέντρο των πόλεων που ζητάνε όλοι».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου