Δέκα νέα περίπτερα στη Ρόδο

Δέκα νέα περίπτερα στη Ρόδο

Δέκα νέα περίπτερα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1600 ΦΟΡΕΣ

Τα εννέα στην πόλη όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Γ. Πόκκιας

…Τάξη επιχειρεί να βάλει η Δημοτική Αρχή σε διάφορες δραστηριότητες στο νησί της Ρόδου και μία από αυτές είναι τα περίπτερα, αρχής γενομένης με την προκήρυξη δέκα θέσεων, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.

Επειδή πλησιάζουν οι μέρες της δημοπρασίας για τις δέκα θέσεις περιπτέρων, η Δημοτική Αρχή θέλησε να ενημερώσει όσους συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτό το διαγωνισμό ο οποίος, σημειωτέον, θα γίνει για πρώτη φορά μ’ αυτό τον τρόπο, και θα λάβει χώρα στις 5 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, στο Δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι, από τις δέκα θέσεις περιπτέρων, οι εννιά είναι στην πόλη της Ρόδου και η μία στην πλατεία Απολλώνων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσία και ενδιαφερομένων, ο κ. Πόκκιας θύμισε ότι η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Επρόκειτο για 15 καινούργιες θέσεις, οι πέντε από τις οποίες δόθηκαν με κοινωνικά κριτήρια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έχουν τοποθετηθεί οι δικαιούχοι.

Οι υπόλοιπες δέκα θέσεις, για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του καινούργιου θεσμικού πλαισίου γίνονται με πλειοδοτικό διαγωνισμοί, όπως δηλαδή γίνονται όλοι οι διαγωνισμοί του Δήμου και του Δημοσίου. Δηλαδή, με εγγυητική επιστολή, με κατάθεση προσφορών και με χτύπημα για κάθε θέση μέσα στο διαγωνισμό.

Επίσης, έχει οριστεί τιμή εκκίνησης για κάθε μία απ’ αυτές τις θέσεις, η οποία κυμαίνεται από 250 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα μέχρι και κάποια πόστα που φθάνουν τα 500 ευρώ το μήνα και ένα στα 550 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, οι τιμές έχουν συμφωνηθεί από την Οικονομική Επιτροπή μετά από πρόταση της ΔΟΥ και έχει να κάνει με την αντικειμενική προσέγγιση των ακινήτων και την εμπορικότητα των σημείων που θα γίνουν αυτά τα κιόσκια.

Σημειώνεται ότι, αυτά, θα γίνουν με βάση το καινούργιο σχέδιο που έχει εγκριθεί από το δ.σ. και ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία στην προηγούμενη συνεδρίασή του και είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών. Δηλαδή, τα νέα περίπτερα είναι μεγαλύτερα αλλά με περισσότερους περιορισμούς όσο αφορά στο τι καλύπτουν έξω από το χώρο τους. Επίσης, όσοι πάρουν αυτούς τους χώρους, θα έχουν τη δυνατότητα, όπως λέει ο νόμος, να ζητήσουν και κοινόχρηστο χώρο, ανάλογα τη θέση, 10-15 τ.μ.

Οι θέσεις έχουν παρουσιαστεί, ο διαγωνισμός γίνεται για πρώτη φορά και ο Αντιδήμαρχος ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον καθώς, κάποιες από τις θέσεις αυτές, είναι υψηλής εμπορικής σημασίας. Εάν για κάποιες περιπτώσεις δεν επιδειχθεί ενδιαφέρον θα δουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει μία κινητικότητα, ο Δήμος, με έγγραφό του εδώ και ένα χρόνο-το οποίο επικαιροποιήθηκε πριν είκοσι ημέρες-έχει ζητήσει από όλα τα τ.σ. να επανεξετάσουν το θέμα των περιπτέρων σε όλο το νησί, και αν υπάρχουν κάποιες άλλες θέσεις που προτείνουν και κάποια που έχουν εκκενωθεί οι θέσεις και θέλουν να επαναπροτείνουν για επαναχωροθέτηση, θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μια καινούργια προσπάθεια αφού ο Αντιδήμαρχος θεωρεί ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον σε κάποιες περιοχές το οποίο δεν είχε προβλεφθεί για να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για τις επτά θέσεις μικροπωλητών που είχαν προκηρύξει στο Νεώριο. Πρόκειται για τέσσερις θέσεις για είδη λαϊκής τέχνης, δύο για τοπικά προϊόντα συσκευασμένα και μία θέση για ξηρούς καρπούς.

Ο κ. Πόκκιας θεωρεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ενώ θα προκηρύξουν κάποιες θέσεις και στη Ντ’ Αμπουάζ. Και δήλωσε: «Όλα αυτά, μαζί με τις συχνές προκηρύξεις που κάνουμε στη λαϊκή, είναι υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες όπου αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον πολιτών και ειδικά πολιτών οι οποίοι, στην κρίση που ζούμε όλοι, έχουν ανάγκη να βρουν μία διέξοδο επαγγελματική, γι’ αυτό το κάνουμε».

Οι έλεγχοι
Ταυτόχρονα, ο κ. Πόκκιας ανέφερε ότι, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι για τους παράνομους μικροπωλητές, και στις παραλίες και στην Παλιά Πόλη από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου (σ.σ. πρώην δημοτικούς αστυνόμους).

Και είπε για το θέμα αυτό: «Θέλω εδώ να τονίσω, γιατί θέλω να είμαι απόλυτα δίκαιος και ειλικρινής, ότι φέτος είναι και καλύτερη η κατάσταση, και δεν οφείλεται μόνο στις δικές μας προσπάθειες αλλά οφείλεται και στην έντονη δραστηριότητα της αστυνομίας η οποία είχε ενισχύσει την αστυνόμευση και οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ΕΛ.ΑΣ. διότι μας βοηθάει όσο αφορά στην εικόνα της πόλης να μην υπάρχει ούτε το παράνομο εμπόριο σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους, σε κεντρικά σημεία (Παλιά Πόλη, παραλίες κτλ.)».

Για τα πανηγύρια
Όπως είπε ο κ. Πόκκιας, προτεραιότητά τους είναι και τα πανηγύρια και υπάρχει μία καθυστέρηση σ’ αυτό αφού εμπλέκονται πάρα πολλές υπηρεσίες για τη χωροθέτηση ενός πανηγυριού.

Όταν ολοκληρωθεί η περίπλοκη διαδικασία, το θέμα πάει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά στο δ.σ. το οποίο και εντέλλει τη Διεύθυνση Εμπορίου να κάνει μία κανονιστική πράξη η οποία απαρτίζεται με πάνω από εκατό σελίδες. Υπάρχουν πάνω από 120 τέτοιες εκδηλώσεις που γίνονται πάνω στο νησί όλο το χρόνο και όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει για κάθε ία απ’ αυτές. Πρόκειται για κάτι χρονοβόρο που, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, τόλμησαν να το ξεκινήσουν και πέρυσι είχαν τα πρώτα αποτελέσματα ενώ φέτος θα έχουν περισσότερα.

Σημείωσε, πάντως, ότι δεν θα αδειοδοτηθούν όλα τα πανηγύρια, φέτος θα έχουμε κάποια αδειοδοτημένα και ταυτόχρονα θα γίνει η προεργασία για να ολοκληρωθούν τον επόμενο χρόνο οι αδειοδοτήσεις όλων.
«Είναι κάτι πολύ δύσκολο που γίνεται για πρώτη φορά στο νησί μας και έχουμε απτά αποτελέσματα», είπε και έκανε λόγο για ένα τεράστιο ζήτημα.

Και κλείνοντας δήλωσε: «Γίνεται συστηματική δουλειά και μπαίνει μία τάξη σε προβλήματα που δυστυχώς-δεν θέλω να θεωρηθεί αυτό υπερβολικό-ούτε καν τα άγγιζαν. Εμείς τα αγγίξαμε και όχι μόνο τα αγγίξαμε αλλά δίνουμε λύσεις όπως με το θέμα των περιπτέρων».

Διαβάστε ακόμη

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου