Έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στις παραλίες

Έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στις παραλίες

Έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στις παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 728 ΦΟΡΕΣ

Δέκα γαλάζιες σημαίες και 600.000 ευρώ έχασε η Ρόδος, όπως δήλωσε ο Β.Ψυλλάκης

Για σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως για τις παραλίες και για την επαναπρόσληψη εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ, ενημέρωσαν, προχθές το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο, οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά:
Για τις παραλίες
Την αγανάκτηση της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτό που έγινε φέτος με τις παραλίες που διαχειρίστηκε η ΚΥΔ, εξέφρασαν ο εντεταλμένος σύμβουλος εδώ και έξι χρόνια για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης αλλά και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χαζηδιάκος.
Όπως είπε, λοιπόν, ο πρώτος, έχει πληροφορίες ότι με απόφαση του Υπουργού συστάθηκε επιτροπή για την αλλαγή του νόμου σχετικά με τη διαχείριση των παραλιών, στην οποία μετέχει και ο Προϊστάμενος του Γραφείου της ΚΥΔ εδώ, ο κ. Μπελντέκος.

Ο κ. Ψυλλάκης περιέγραψε…τα παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν αυτό το καλοκαίρι με τις παραλίες και γι’ αυτό και φέρνουν το θέμα στο δ.σ. πριν καν τελειώσει η σεζόν. Ένα ζήτημα που ανέφερε ενδεικτικά είναι ότι, με την αλλαγή του νόμου, προβλέπεται να υπάρχει απόσταση 100 μέτρων ανάμεσα στα πόστα και αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν ισχύσει κάτι τέτοιο!

Αναφέροντας, μάλιστα, τις…παρενέργειες που υπήρξαν φέτος είπε ότι, καταρχήν, δεν έγινε ο προγραμματισμός για να καθαρίσουν τις παραλίες και ευτυχώς που είχαν βοήθεια από επιχειρηματίες, η Ρόδος έχασε δέκα γαλάζιες σημαίες λόγω της κωλυσιεργίας του Υπουργείου ενώ δεν μπόρεσε να έρθει ναυαγοσώστης με αποτέλεσμα ο ίδιος κάθε δύο εβδομάδες να βρίσκεται στο Λιμεναρχείο απολογούμενος!
Έτσι, η λύση για τη Δημοτική Αρχή είναι να παραχωρηθούν στους Δήμους οι παραλίες ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν, ακόμα και αν το Κράτος πάρει το 50% των εσόδων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και εκείνος στο τι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν αυτό το καλοκαίρι και είπε ότι στο επόμενο δ.σ. θα φέρει τεκμηριωμένη εισήγηση για να παραχωρούνται οι παραλίες στους Δήμους για τρία χρόνια. Δεν παρέλειψε, επίσης, ν’ αναφέρει ότι η απώλεια του Δήμου φέτος από τις παραλίες ανήλθε στα 600 χιλιάδες ευρώ.
Με τα παραπάνω συμφώνησε στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της μείζονος κ. Στράτος Καρίκης.

Για τη ΔΕΥΑΡ
Για δικαίωση των ανθρώπων αυτών, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ενημερώνοντας το δ.σ. ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αποφασίστηκε ομόφωνα η επανένταξη και η κατάταξη των 65 ατόμων οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους από τη ΔΕΥΑΡ.
Έκανε, επίσης, γνωστό ότι, χθες, βγήκε και η προκήρυξη για ένα σημαντικό έργο, της σύνδεσης των Στεγνών με το φράγμα του Γαδουρά. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι τους ενημέρωσαν από το γραφείο του Γ.Γ. Υποδομών, κ. Δέδε, και επιβεβαίωσαν τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τα διυλιστήρια στο Χαράκι προς την Κάλαθο και από εκεί μέχρι τη Νότια Ρόδο, στη δεξαμενή στο Κιοτάρι.

Για το ΧΥΤΑ
Τέλος, στην έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης προβλήθηκε ένα δίλεπτο βίντεο για το ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι είναι προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, είναι ένα έργο πνοής χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, το οποίο αναβαθμίζει περιβαλλοντικά το νησί. Στο νέο ΧΥΤΑ λειτουργεί ένας υπερσύγχρονος βιολογικός ενώ μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο προσωπικό.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου ανέφερε ότι η χωρητικότητά του είναι 220 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων και κλείνοντας ένα μήνα δοκιμαστικής λειτουργίας έχει δεχθεί 1205 τόνους ενώ ο μέσος όρος φθάνει τους σαράντα τόνους απορρίμματα ημερησίως σε περιόδους που είναι μικρή η τουριστική κίνηση!

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης