Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών με ιατρό γενικής ιατρικής αλλά και παιδίατρο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αυτή τη στιγμή, όπως τονίζει ο Βουλευτής, οι ανάγκες της δημόσιας υγείας καλύπτονται από γιατρό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Η λύση αυτή που έχει επιλεγεί εξ ανάγκης είναι προσωρινή και το νησί μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό, όταν λήξει η θητεία του συγκεκριμένου γιατρού ή αν αποχωρήσει ή μετατεθεί.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στο νησί ζουν κοντά στα 200 παιδιά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι απαιτούνται και υπηρεσίες Παιδιάτρου, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να δει την προοπτική της τροποποίησης του οργανισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών, προκειμένου, η μία από τις δύο θέσεις γιατρών που προβλέπονται, να είναι ειδικότητας Παιδιάτρου και να προκηρύξει τη θέση.

Tο πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στο νησί από παιδίατρο»

Κύριε Υπουργέ,

Στους Λειψούς ένα ακριτικό νησί 784 μόνιμων κατοίκων, του οποίου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται την τουριστική περίοδο, οι ανάγκες της δημόσιας υγείας καλύπτονται από γιατρό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Η λύση αυτή που έχει επιλεγεί εξ ανάγκης είναι προσωρινή και το νησί μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό, όταν λήξει η θητεία του συγκεκριμένου γιατρού ή αν αποχωρήσει ή μετατεθεί.

Επιβάλλεται η άμεση τοποθέτηση γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών, το οργανόγραμμα του οποίου προβλέπει, μάλιστα, δύο θέσεις γιατρών.

Κατά δεύτερο λόγο στο νησί ζουν κοντά στα 200 παιδιά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι απαιτούνται και υπηρεσίες Παιδιάτρου.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δει την προοπτική της τροποποίησης του οργανισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών προκειμένου η μία από τις δύο θέσεις γιατρών που προβλέπονται να είναι ειδικότητας Παιδιάτρου και να προκηρύξει τη θέση.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών. Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί μετά τη λήξη της θητείας του στρατεύσιμου ιατρού που καλύπτει αυτή τη στιγμή τις ανάγκες της δημόσιας υγείας στο νησί.

2. Αν προτίθεται το Υπουργείο να προκηρύξει θέση παιδιάτρου, με δεδομένο ότι υπάρχουν γύρω στα 200 παιδιά σε όλο το νησί και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας