Παρουσίαση λευκώματος για τη Νίσυρο

Παρουσίαση λευκώματος για τη Νίσυρο

Παρουσίαση λευκώματος για τη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών σε συνεργασία με: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και τον Παννισυριακό Σύλλογο Ρόδου "Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ" παρουσιάζουν το λεύκωμα: "Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ & ΤΡΑΟΥΔΑ", που συνοδεύεται από 4 ψηφιακούς δίσκους (CD) και περιλαμβάνει 80 τραγούδια και 14 οργανικούς σκοπούς που τραγουδιόντουσαν και τραγουδιούνται στη Νίσυρο.ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 19:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Είσοδος ελεύθερη
Τεκμήριο για τη δωδεκανησιακή μουσική, εστιασμένο στη δημοτική παράδοση της ηφαιστιογενούς Νισύρου, αποτελεί η έκδοση «Η Νίσυρος χορεύγει και τραουδά» που συνοδεύεται από τέσσερις ψηφιακούς δίσκους (cd).

Η μουσική έρευνα και η καταγραφή έγινε από τον Γεώργιο Π. Χατζηπέτρο (παίζει βιολί, σαντούρι, λαούτο, πιάνο), ο οποίος εκτός από κορυφαίος δεξιοτέχνης του νισυριακού μουσικού ιδιώματος, είναι και καθηγητής μουσικής-πολλές μαθήτριες και πολλοί μαθητές μόνον θετικά λόγια έχουν να πουν για τον δάσκαλο.

Το μεγάλο σχήματος μουσικό βιβλίο-με εκτενές μουσικολογικό κείμενο και παρτιτούρες- είναι μία έκδοση της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών. Το σωματείο που ιδρύθηκε το 1961 έχει αποκλειστικό σκοπό την προστασία και την προβολή κάθε ιστορικού και λαογραφικού στοιχείου της Νισύρου.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών