Μήνας δράσεων από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Μήνας δράσεων από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Μήνας δράσεων από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 668 ΦΟΡΕΣ

Με θέμα τον Εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση

Πλούσιος μήνας δραστηριοτήτων για τους μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου ο Νοέμβριος. Περιλαμβάνει δράσεις με κύριο θέμα τον εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση. Το 4ο ΓΕΛ υποστήριξε ενεργά τη «Ρόδος για τη Ζωή» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ήδη από τον Οκτώβριο είχε οργανωθεί στο σχολείο σημείο ενίσχυσης των σκοπών της εκδήλωσης, στο οποίο ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό οι μαθητές του σχολείου και οι οικογένειές τους. Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το σχολείο οι εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΑΜΚΕ «Ρόδος για τη Ζωή», κ.κ. Παπαντωνίου Παναγιώτης και Αλβανός Διονύσης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές για τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά και τους σκοπούς της συγκεκριμένης δράσης.

Από την επίσκεψη των κ.κ. Παπαντωνίου Παναγιώτη και Αλβανού Διονυσίου
Από την επίσκεψη των κ.κ. Παπαντωνίου Παναγιώτη και Αλβανού Διονυσίου

Αντιπροσωπεία 45 μαθητών του σχολείου παρακολούθησε στις 30 Οκτωβρίου 2017 τη διάλεξη της κυρίας Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στον κινηματογράφο Μετροπόλ με θέμα «Το Βυζάντιο και η Ρόδος», στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Β΄ Λυκείου. Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στο πλαίσιο του αντίστοιχου μαθήματος. Οι περισσότεροι μαθητές, εντυπωσιασμένοι από τα λεγόμενα της κ. Αρβελέρ, συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση σχολιάζοντας, ρωτώντας και μεταφέροντας ποικίλους προβληματισμούς. Ήταν μία πλούσια μαθησιακή διαδικασία με ποικίλα αποτελέσματα, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όσους μαθητές την παρακολούθησαν.

Για τη διάχυση των πληροφοριών και την απήχηση που είχε η ομιλία στη νεολαία η σχολική σύμβουλος φιλολόγων κ. Χαρά Κοσεγιάν προσκάλεσε τους μαθητές του σχολείου μας Δράκου Κατερίνα (Β1) και Μακρυμανώλη Μανώλη (Β3) σε ραδιοφωνική συζήτηση στο ραδιόφωνο Λυχνάρι. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μπακαρή Μαρία με υπεύθυνο παραγωγής τον κ. Χριστοφόρου Παναγιώτη. Οι μαθητές μας εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα ερεθίσματα που έλαβαν από την ομιλία και μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ο πλούτος ερεθισμάτων και μαθησιακών εμπειριών συνεχίστηκε με τη συμμετοχή μαθητών μας στο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (RhodesMRC). Το 8ο RhodesMRC διοργανώθηκε στις 9-12 Νοεμβρίου για το Λυκειακό επίπεδο (Γ΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου) από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση–EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει λάβει για πρώτη φορά για αντίστοιχο συνέδριο την επίσημη υποστήριξη 18 Πρεσβειών και Αποστολών Ξένων Κρατών στην Ελλάδα.

Από το Συνέδριο RhodesMRC
Από το Συνέδριο RhodesMRC

Για τη λυκειακή προσομοίωση, προσομοιώθηκαν δύο επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης, μία αφιερωμένη στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μία αφιερωμένη στην Εκπαίδευση.

Το 4ο Γενικό Λύκειο συμμετείχε στο Συνέδριο με 18 μαθητές: Ζαμπελλάκη Αναστασία-Μαρία Α2, Ζαχαριάδη Ευαγγελία Α2, Καραμούζης Κωνσταντίνος Α3, Κρητικός Αναστασίος-Αλέξανδρος Α3, Μαίρη Φαίδρα Α4, Μαμμή Ευδοξία Α4, Μηνάς Νικόλαος-Ιωάννης Α5, Πανάγου Αθηνά Α5, Ροδίτη Μαρία-Δέσποινα Α5, Σακελλαριάδη Τζωρτζίνα Α6, Καντή Καλλιόπη Β2, Σολδάτος Σάββας Β4, Συρόπουλος Δανιήλ Β5, Τσαγγάρη Αγγελική Β5,Τσούλλου Καθολική-Σαββίνα Β5, Φερχάτι Εύα Β5, Γιαννέλη Λυδία Γ2, Ζαλάχα Δέσποινα Γ2.

Από τη διάλεξη της κ. Αρβελέρ
Από τη διάλεξη της κ. Αρβελέρ

Η μαθήτρια του Γ2 Γιαννέλη Λυδία διακρίθηκε και βραβεύθηκε για την παρουσία της στην προσομοίωση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου