Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τη Σύμη

Τι αποφασίστηκε  στη σύσκεψη για τη Σύμη

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η συνάντηση εργασίας των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, που είχε προσκαλέσει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την από 14/12/2017 πρόσκλησή του, με θέμα «Αντιπλημμυρική προστασία της νήσου Σύμης».

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α.Δ.Α. στη Ρόδο, συμμετείχαν εκτός του Συντονιστή της Α.Δ.Α. Δρ. Νίκου Θεοδωρίδη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Εντεταλμένος Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευσταθίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Μιχάλης Τσουβαλάς, ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου κ. Καίτη Μπαλατσούκα, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δωδ/σου κ. Γιάννης Γλυνός, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Αιγαίου κ. Νίκος Ταταράκης, ο Δ/ντής Τ.Υ. Δήμου Σύμης κ. Κώστας Ριζόπουλος και ο ιδιώτης δασολόγος κ. Ηλίας Αποστολίδης.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα, αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος και οι πιθανές λύσεις που θα δρομολογηθούν για την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, μελέτη και επίλυση του προβλήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας της νήσου Σύμης και διαπιστώθηκε η πλήρης και αρμονική συνεργασία – συνεννόηση όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος κατά προτεραιότητα.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε:
Ο Δήμος Σύμης να ζητήσει από το ΥΠΕΝ (κ. Φάμελλο), την ένταξη της Σύμης στο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας», αφού προηγουμένως έγινε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού με τον Υφυπουργό κ. Φάμελλο.

Ύστερα από συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Δέδε, να αποσταλεί στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, το σύνολο των απαιτούμενων έργων και υποδομών, για την αποκατάσταση των ζημιών και αντιπλημμυρική προστασία.

Πέραν των άμεσων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, να διερευνηθούν από το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, ο τρόπος χρηματοδότησης και ανάθεσης μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την συνολική αντιπλημμυρική προστασία της νήσου Σύμης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αδειοδότησης να προχωρήσουν, κατά προτεραιότητα, στον έλεγχο και έγκριση των μελετών των έργων, που είναι επείγοντα, προκειμένου να υλοποιηθούν έγκαιρα.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο