Είκοσι τόνους τροφίμων διένειμε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Είκοσι τόνους τροφίμων διένειμε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Είκοσι τόνους τροφίμων διένειμε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Για να ενισχύσει συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκες

Περίπου είκοσι τόνοι τροφίμων μοιράστηκαν συνολικά τις γιορτές στη Ρόδο από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου μέσα από τη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου και το γραφείο του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, για την ενίσχυση ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι ποσότητες αυτές είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, με τους αναξιοπαθούντες και εκείνους που έχουν ανάγκη στήριξης για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, να έχουν αυξηθεί δραματικά.

Όπως είναι γνωστό, η δομή αυτή από τον επόμενο μήνα, θα επεκταθεί και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου για να συμπεριλάβει και κατοίκους άλλων περιοχών καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κάθε γωνιά της χώρας και φυσικά δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την περιοχή μας.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες στη «Ροδιακή» ο υπεύθυνος λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας Δωδεκανήσου Νίκος Καραμαρίτης, εντός της εβδομάδας θα ξέρουμε κατά προσέγγιση το συνολικό αριθμό των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου που θα προκύψει από τη διεύρυνσή του σε όλο το νομό Δωδεκανήσου και ο οποίος εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα 5.000 άτομα.

Οι υπηρεσίες θα έχουν καταλήξει στα ονόματα που θα προστεθούν στη λίστα με τους υπάρχοντες δικαιούχους, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα γίνει και κατ’ οίκον κοινωνική έρευνα για όσους έκαναν αίτηση, αλλά «κόπηκαν» λόγω κριτηρίων. Εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 500 για όλο το νομό και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να ενταχθούν τελικά στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δικαιούχοι στη Ρόδο θα φτάσουν περίπου τους 1.500 καθώς θα συμπεριληφθούν και κάτοικοι όλων των κοινοτήτων του νησιού, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των δικαιούχων στην Κάλυμνο που εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 700.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή των τροφίμων μετά τη διεύρυνση του κοινωνικού παντοπωλείου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου και σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε νησί.

Εκτός από τα συνηθισμένα είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν στους δικαιούχους λάδι, κοτόπουλο και κρέας κατεψυγμένο που ζητήθηκαν για να συμπληρώσουν τα βασικά είδη διατροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τροποποίηση στον κανονισμό λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στη Ρόδο γύρω από τα κριτήρια ένταξης, και τη διεύρυνσή του στα χωριά της Ρόδου και σε όλα τα νησιά του νομού, ο αριθμός των δικαιούχων πολλαπλασιάστηκε, ενώ παράλληλα δεκαπλασιάστηκε και ο προϋπολογισμός για να καλύψει τις ανάγκες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου αρχικά για τη Ρόδο ανέρχονταν σε 340 ενώ ο προϋπολογισμός από 60.000 ευρώ αυξήθηκε στα 600.000 ευρώ ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη