"Η Ρόδος για τη Ζωή" παρέδωσε μηχανήματα στο νοσοκομείο της Ρόδου

"Η Ρόδος για τη Ζωή" παρέδωσε μηχανήματα στο νοσοκομείο της Ρόδου

"Η Ρόδος για τη Ζωή" παρέδωσε μηχανήματα στο νοσοκομείο της Ρόδου

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1263 ΦΟΡΕΣ

Ο στόχος της αναβάθμισης του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας επετεύχθη

Μια ακόμη παράδοση ειδικών μηχανημάτων για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη το δ.σ. της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Η Ρόδος για τη Ζωή".

Η όγδοη κατά σειρά εκδήλωση είχε ως στόχο την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Ρόδου, γεγονός που θα συμβάλλει στη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου, πραγματοποιώντας βιοψίες.

Ο πρόεδρος της ΑμΚΕ “Η Ρόδος για τη Ζωή” κ. Σάββας Σαββαΐδης, με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή μπροστά από το μηχάνημα επικάλυψης πλακιδίων ιστοπαθολογικών διαγνώσεων
Ο πρόεδρος της ΑμΚΕ “Η Ρόδος για τη Ζωή” κ. Σάββας Σαββαΐδης, με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή μπροστά από το μηχάνημα επικάλυψης πλακιδίων ιστοπαθολογικών διαγνώσεων


Τόσο η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και το προσωπικό, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της "Η Ρόδος για τη Ζωή" που επί οκτώ συναπτά έτη βοηθούν στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, μέσω της αγοράς μηχανημάτων διάγνωσης του καρκίνου.

Τα χρήματα συλλέγονται κάθε χρόνο μέσω της εκδήλωσης- θεσμού για το νησί μας "Η Ρόδος για τη Ζωή" που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και κάθε χρόνο η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση μέσω της αγοράς της μπλούζας αλλά και της συμμετοχής στην εκδήλωση, σπάει κάθε ρεκόρ.

Έτσι και φέτος, επιτεύχθηκε για μια ακόμη φορά η αγορά μηχανημάτων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις ανάγκες του νοσοκομείου μας, αφού πάντοτε οι αγορές πραγματοποιούνται έπειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση -θεσμός για το νησί μας, κατάφερε και φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής (περίπου 15.000 συμπολίτες μας) και να συλλέξει το πολυπόθητο ποσό των 45.000 ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Τα μέλη του δ.σ. “Η Ρόδος για τη Ζωή” μαζί με μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου και το προσωπικό της
Τα μέλη του δ.σ. “Η Ρόδος για τη Ζωή” μαζί με μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου και το προσωπικό της


Χάρη λοιπόν στην προσπάθεια του καθενός απο όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση- θεσμό, επετεύχθη αυτή τη φορά η αγορά:
α) Πάγκου Κοπής με σύστημα ενεργής αναρρόφησης εξουδετέρωσης και απομάκρυνσης τοξικών αναθυμιάσεων φορμαλδεΰδης. Ο πάγκος θα διαθέτει ειδικό φίλτρο στους υδραυλικούς σωλήνες έτσι ώστε να γίνεται εξουδετέρωση της φορμαλδεΰδης και αποτροπή ρύπανσης και μετάδοσης των τοξικών αναθυμιάσεων σε άλλες περιοχές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό η φορμαλδεΰδη έχει κατηγοριοποιηθεί ως «Καρκινογόνο 1Β» το οποίο συνεπάγεται πως συνεχόμενη εισπνοή της και επαφή με το δέρμα αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο και άλλα ανεπανόρθωτα προβλήματα υγείας.
β) Μηχάνημα επικάλυψης πλακιδίων ιστοπαθολογικών διαγνώσεων. Το συγκεκριμένο μηχάνημα παίρνει ρομποτικά γυάλινες καλυπτρίδες και τις επικολλά με χρήση κόλλας DPX και ξυλόλης στο πλακίδιο, έτσι ώστε ο παθολογοανατόμος να μπορεί να εξετάσει τον ιστό στο μικροσκόπιο. Με το εν λόγω μηχάνημα αναμένεται αύξηση της παραγωγικότητας και της ασφάλειας του εργαστηρίου. Επί του παρόντος η διαδικασία της επικάλυψης πλακιδίων με γυάλινες καλυπτρίδες γίνεται χειρονακτικά κάτι το οποίο καταναλώνει πολύτιμο χρόνο από το προσωπικό του εργαστηρίου και το εκθέτει σε σημαντικούς κινδύνους για την υγεία τους.
γ) Μικροσκόπιο και αντάπτορας ο οποίος επιτρέπει την λήψη ψηφιακών φωτογραφιών από το μικροσκόπιο την διατήρηση φωτογραφικού αρχείου μικροσκοπήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα παθολογοανατομικά εργαστήρια. Το σύστημα αναμένεται να βελτιώσει κάθετα την ποιότητα των υπηρεσιών του παθολογοανατομικού εργαστηρίου αυξάνοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία του. Το συνολικό κόστος του παραπάνω εξοπλισμού ανέρχεται στις 43,000 ευρώ.

Το μικροσκόπιο και αντάπτορας για τη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών από το μικροσκόπιο
Το μικροσκόπιο και αντάπτορας για τη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών από το μικροσκόπιο
Ο πάγκος κοπής με σύστημα ενεργής αναρρόφησης, εξουδετερωσης και απομάκρυνσης τοξικών αναθυμιάσεων
Ο πάγκος κοπής με σύστημα ενεργής αναρρόφησης, εξουδετέρωσης και απομάκρυνσης τοξικών αναθυμιάσεων

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο