Ανεστάλη η ποινή 62χρονου λογιστή

Ανεστάλη η ποινή 62χρονου λογιστή

Ανεστάλη η ποινή 62χρονου λογιστή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 396 ΦΟΡΕΣ

Δεκτή έκανε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την αίτηση 62χρονου λογιστή ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για υπόθεση υπεξαίρεσης και ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του.

Για την ίδια υπόθεση ο 62χρονος διά του δικηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη 6 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση λήφθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στα μέσα Νοεμβρίου 2017 και ουσιαστικά με την απόφασή του, διατήρησε την απόφαση που είχε λάβει το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτοβάθμιο δικαστήριο) για τον 62χρονο, χωρίς να του μειώσει την ποινή ούτε μία μέρα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμη λογιστής ηλικίας 35 ετών ο οποίος πρωτόδικα είχε απαλλαχτεί από την κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 ήταν λογιστές σε εταιρεία της περιοχής μας για την οποία είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις της, ΙΚΑ, Εφορία, Επιμελητήριο κ.α. Παρά το γεγονός ότι τους είχαν καταβληθεί τα απαιτούμενα χρήματα ύψους 29.549 ευρώ εντούτοις κατηγορούνται ότι δεν τα κατέβαλλαν.

Στην αίτηση αναίρεσης του ο 62χρονος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το γραφείο που διατηρούσε απασχολούσε αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος, ο οποίος είχε επιφορτιστεί αποκλειστικά με την διαχείριση των υποθέσεων της εταιρείας που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα.

Ο ίδιος τονίζει πως πραγματικά εξεπλάγην όταν ενημερώθηκε για την μήνυση εναντίον του από την εταιρεία καθώς ουδεμία ευθύνη ή σχέση είχε με τα όσα του καταλογίζονταν.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο