Προφυλακίστηκε ο 23χρονος Ροδίτης για μεταφορά κάνναβης

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος Ροδίτης για μεταφορά κάνναβης

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος Ροδίτης για μεταφορά κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 863 ΦΟΡΕΣ

Εμπλέκεται στην υπόθεση με τη βαλίτσα που είχε 9 κιλά χασίς

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του και ο 23χρονος Ροδίτης που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα 9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που μετέφερε στο νησί μας 20χρονη Ουκρανή.

Όπως είναι γνωστό , σε βάρος του Ροδίτη και της αλλοδαπής έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Χθες το μεσημέρι ο 23χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος είπε πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά (αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση) και πως αυτό που ήξερε ήταν ότι θα μετέφερε την κοπέλα στην Παστίδα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είχε την εντύπωση πως ήταν παράνομη στη χώρα μας και πως επρόκειτο η αλλοδαπή να εργαστεί σε κάποιο κατάστημα εκεί.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Σημειώνεται πως προχθές και η 20χρονη μετά την απολογία της οδηγήθηκε στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η 20χρονη Ουκρανή.
Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 9.335 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Η αλλοδαπή συνελήφθη και εξεταζόμενη από τους λιμενικούς δήλωσε ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο. Έτσι στήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και προχθές (7 Φεβρουαρίου) το μεσημέρι η αλλοδαπή συνάντησε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου τον 23χρονο και του παρέδωσε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά. Αμέσως μετά, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν και τον Ροδίτη ο οποίος μαζί με την αλλοδαπή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο