Προσηλωμένη στην ανάπτυξη η ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Προσηλωμένη στην ανάπτυξη η ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Προσηλωμένη στην ανάπτυξη η ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 101 ΦΟΡΕΣ

Στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» θα γίνει ο δεύτερος αγώνας των Mini Αθletics Games για παιδιά ακαδημιών στο στίβο από 9 έως 11 ετών

Το ερχόμενο Σάββατο θα είναι αφιερωμένο από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην ανάπτυξη.

Παιδιά από 9 έως 11 ετών θα κληθούν να συμμετάσχουν στα παιχνίδια για την πρώτη αγωνιστική τους γνωριμία με το στίβο: Τα Mini Αθletics Games στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», τα οποία θα ξεκινήσουν στις 12.00.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται φέτος στα Δωδεκάνησα και αφορά Παμπαίδες-Παγκορασίδες Μίνι μετά από πρόταση στην ΕΠΑΚΑΒ του τεχνικού συμβούλου, Σάββα Διακονικόλα και ήδη ο πρώτος του αγώνας στο κλειστό προπονητρήριο του Κορακόνερου σημείωσε επιτυχία.

Περισσότερα στοιχεία για τους αγώνες από την προκήρυξη:

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΦΥΛΟ

ΔΡΟΜΙΚΟ

ΑΝΤΟΧΗ

ΑΛΜΑ

ΡΙΨΗ

ΣΚΥΤ. ΜΙΚΤΟ

ΑΓΟΡΙΑ

120 ΜΕΤΡΑ

ΜΗΚΟΣ

ΜΠΑΛΑ 1 ΚG

6Χ75Μ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

50 ΜΕΤΡΑ

350 Μ ΠΑΛΊΝΔΡΟΜΟ (χωρίς μπιπ)

ΑΛΜΑ Χ.Φ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας(γεννημένα το 2009 την ημέρα τον γενεθλίων τους μπορούν να εκδώσουν δελτίο).

Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε ένα (1) δρομικό, σε ένα (1) άλμα Ή μία (1) ρίψη, και στην σκυτάλη. Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες το συγκεκριμένου συλλόγου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι τη ΤΕΤΆΡΤΗ21ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 και ώρα 22:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηtechnicaldirector.segasdod@gmail.com,προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα τωντωνMiniAθleticsGames. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή ή δήλωση συμμετοχής.

Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Κ. Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ: οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην αιθουσα κλησεως, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99.Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια μόνο τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο. Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ–ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:
Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες: 1 Βαθμός
Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες: 2Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες: 3Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες: 4Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες: 5Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω:6Βαθμοί

Δύο (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.
Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη6x75 μ. ταχύτητας.

Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

50μ ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.

120μ δρόμος:Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό τα 120μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι την αφετηρία των 60μ. και επιστρέφει στον τερματισμό.

350μ παλίνδρομο (shuttlerun):Όρθια εκκίνηση από την αφετηρίατων 50μ και πήγαινε-έλα 7 φορές μέχρι τον τερματισμό.

6x75 μ. ταχύτητας: Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία - τερματισμό των 150μ. Κάθε 75 μετρά θα γίνεται αλλαγή. Μπορούν να αγωνιστούν (3+3) ή (2+4) ή (4+2) αγόρια - κορίτσια αντίστοιχα.

Προσπάθειες στα άλματα.
Άλμα Χ.Φ.:
Εκτελείτε όπως στο KID’SATHLETICS.

Άλμα σε Μήκος μέχρι 8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά με την διαφορά ότι θα ακυρώνετε η προσπάθεια εάν το παιδί δεν πραγματοποιήσει μέχρι 8 ή 9 διασκελισμούς.

Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας– ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

Προσπάθειες στις ρίψεις.
Ρίψη μπάλας 1kg(γονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’SATHLETICS.
Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.

Κανονισμοί διεξαγωγής MINIAΘLETICSGAMES
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF(Kid’sAthletics – Teen’sAthletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων
Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINIAΘLETICSGAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλαςκαι με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και περίπου ώρα 20:00 με τους προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.

OIKONOMIKA
Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος μπορούν να συμβάλλουν στα έξοδα των απονομών, διπλώματα – (μετάλλια)*. Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διατροφής

Διαβάστε ακόμη

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος