«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Ομιλία για την ποίηση σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου

Την προηγούμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου ομιλία με τίτλο: «Τι είναι ποίημα; Τι είναι ποιητής; Μεγάλοι Νεοέλληνες ποιητές» από την καθηγήτρια φιλόλογο και Διδάκτορα Λογοτεχνίας κ. Στέλλα Π. Βουτσά.

Η ομιλία απευθυνόταν σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και συνοδευόταν από παρουσίαση PowerPoint με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες από την Αλεξάνδρεια του Καβάφη, απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, μελοποιημένα ποιήματα των Σεφέρη, Ελύτη, κ.λ.π.).


Σκοπός της ομιλίας ήταν η μύηση των μαθητών στο χώρο της λογοτεχνίας, και ειδικότερα της ποίησης, ώστε να την αγαπήσουν και, παράλληλα, να έρθουν πιο κοντά σε κορυφαίους Νεοέλληνες ποιητές, παγκοσμίως αναγνωρισμένους, μεταφρασμένους και μελοποιημένους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διατυπώνοντας απορίες, σχόλια, κρίσεις και προτιμήσεις σχετικά με αυτά που έβλεπαν και άκουγαν.

Έτσι η παρουσίαση προσέλαβε χαρακτήρα διαδραστικό και βιωματικό, το οποίο, άλλωστε, ήταν και το ζητούμενο. Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, οι κυρίες ΤσαμπίκαΜπότσαρη, Γεωργία Τάψα και οι κύριοι Δημήτριος Σταμέλος και Μανώλης Χατζηαλεξίου.

Η πρωτοβουλία για την εκπαιδευτική αυτή δράση ανήκει στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, κ. Γεώργιο Ντέντα, ο οποίος ήταν επίσης παρών κι άνοιξε με εγκάρδια λόγια την εκδήλωση. Οι μικροί μαθητές αποχώρησαν «γεμάτοι» από νεοελληνική ποίηση και πολλοί από αυτούς, μάλιστα, δήλωσαν ότι πήραν ερεθίσματα για να το ψάξουν και να διαβάσουν περισσότερο…Ο στόχος, επομένως, επετεύχθη!

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου