Προφυλακίστηκε 33χρονος από το Τουρκμενιστάν

Προφυλακίστηκε 33χρονος από το Τουρκμενιστάν

Προφυλακίστηκε 33χρονος από το Τουρκμενιστάν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 33χρονος αλλοδαπός από το Τουρκμενιστάν που κατηγορείται για τη μεταφορά 14 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, τα οποία κινδύνευσαν να πνιγούν την Καθαρά Δευτέρα ανοικτά του Καστελλορίζου.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του, χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δημήτρη Ζιώγα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως δεν ήταν αυτός ο κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως και αυτός είναι μεταφερόμενος και πως ο πραγματικός κυβερνήτης μόλις μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το σκάφος πλησίαζε στο Καστελλόριζο, επέστρεψε στην Τουρκία με φουσκωτό που τον περίμενε.

Τότε ανέλαβε εκείνος το τιμόνι και πως η μόνη συμφωνία που είχε γίνει ήταν πως δεν θα πλήρωνε η οικογένεια του για την μεταφορά του εφόσον το έκανε αυτό.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 33χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Για τον 33χρονο όλα ξεκίνησαν στις 19 Φεβρουαρίου 2018 όταν ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καστελλόριζου, ταχύπλοο σκάφος με τους 14 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μανδρακίου της Ρόδου, ενώ συνελήφθη και ο 33χρονος αλλοδαπός από το Τουρκμενιστάν, χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο