Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κατοχή ηρωΐνης

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κατοχή ηρωΐνης

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κατοχή ηρωΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 21χρονη Ρουμάνα και 35χρονος Καλύμνιος που κατηγορούνταν για 250 γραμ. ηρωίνης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα για τον 35χρονο Καλύμνιο και φυλάκιση 4 ετών στην 21χρονη αλλοδαπή, την οποία ποινή ανέστειλε με τους όρους της εμφάνισης της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της επιτήρησης της από τον επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ουσιαστικά δηλαδή το δικαστήριο διατήρησε για τους δύο κατηγορούμενους τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Χρυσή Χρυσοχού.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα και την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί στήθηκε «επιχείρηση» καταρχήν στο λιμάνι της Κω όπου αφίχθηκε με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά η 21χρονη αλλοδαπή Ρουμανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νεαρή αλλοδαπή μετά την αποβίβασά της και βρισκόμενη σε διακριτική παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, μετέβη στο σπίτι του 35χρονου στον οποίο και φέρεται να παρέδωσε μία συσκευασία που περιείχε μία πλάκα ηρωίνης βάρους 257,25 γραμ. ηρωίνης.

Την ποσότητα των ναρκωτικών φέρεται να τεμάχισε ο 35χρονος, ο οποίος και αμέσως μετά ξεκίνησε για να την διαθέσει. Τότε οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν «έφοδο» στο σπίτι όπου και εντόπισαν τους δύο δράστες, τα ναρκωτικά, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 300 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η αλλοδαπή φέρεται να δήλωσε ότι την μεταφορά την έκανε για λογαριασμό του 35χρονου και για αυτήν θα ελάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο