Λεξιστορείν: Η φασολάδα!

Η φασολάδα ή φασουλάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Είναι  γνωστή και ως "κρέας του φτωχού", μια έκφραση που πηγάζει από τη θρεπτική αξία του συγκεκριμένου οσπρίου.

Η ονομασία των φασολιών προέρχεται από τη λατινική λέξη phaseolus που όμως είναι λέξη - αντιδάνειο.

Συγκεκριμένα στα λατινικά «πέρασε» από την αρχαία Ελλάδα και τη  λέξη φασίολος (ή  φάσηλος,  ή φασήολος).

Ο φασίολος   ανήκε στη κατηγορία των  λούπινων , δηλαδή στο είδος εκείνων των οσπρίων που αποφλοιωνόταν εύκολα.