Τα προβλήματα της Καλύμνου τέθηκαν στη συνάντηση του Ι. Γαλουζή με τον Δ. Κουτσούμπα

Τα προβλήματα της Καλύμνου τέθηκαν στη συνάντηση του Ι. Γαλουζή με τον Δ. Κουτσούμπα

Τα προβλήματα της Καλύμνου τέθηκαν στη συνάντηση του Ι. Γαλουζή με τον Δ. Κουτσούμπα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 122 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε κο Δημήτρη Κουτσούμπα είχε προχθές στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλύμνου, ο κος Ιωάννης Γαλουζής.

Ο κος Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον κο Κουτσούμπα στο νησί και του επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο, του έθεσε αναλυτικά τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Συγκεκριμένα στην σύντομη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. κ. Σ. Τηλιακού και Μ. Ρήγα καθώς και του Προέδρου της ΑΝΕΚ κου Γ. Διαμαντή τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

H υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η ανεργία, η μετανάστευση, η διαχείριση των πρόσφατων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών καθώς και η μειωμένη χρηματοδότηση από τους κεντρικούς πόρους, σε αντιδιαστολή με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους.

Ο κος Δήμαρχος έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε ειδικότερα προβλήματα, που είναι συνυφασμένα με τη νησιωτικότητα, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε θέματα της διασύνδεσης των νησιών με την Περιφέρεια και το Κέντρο, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν συχνά στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ο κος Κουτσούμπας στην αντιφώνηση του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, ανέφερε πως είναι γνώστης των κυριότερων προβλημάτων που έχουν σχέση με τον νησιωτικό χαρακτήρα του τόπου μας και επεσήμανε το γεγονός ότι είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής προκειμένου να προωθηθούν προς την Κυβέρνηση θέματα που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού.

Τόνισε δε ότι για την ανάπτυξη του τόπου, είναι απαραίτητος ένας γενικότερος κεντρικός αναπτυξιακός σχεδιασμός, που δεν θα έχει αποσπασματικό χαρακτήρα και δεν θα εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Ο κος Κουτσούμπας συνοδευόταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κο Σακ. Χούλλη, μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος καθώς και στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο