Ιταλία: Η Λάουρα Μπολντρίνι νέα πρόεδρος της Βουλής

Ιταλία: Η Λάουρα Μπολντρίνι νέα πρόεδρος της Βουλής

Ιταλία: Η Λάουρα Μπολντρίνι νέα πρόεδρος της Βουλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Εξελέγη το Σάββατο νέα πρόεδρος της ιταλικής Βουλής η Λάουρα Μπολντρίνι, υποψήφια της κεντροαριστερής συμμαχίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της γερουσίας. Τον πρώην εθνικό εισαγγελέα κατά της μαφίας Πιέρο Γκράσσο έχει

Εξελέγη το Σάββατο νέα πρόεδρος της ιταλικής Βουλής η Λάουρα Μπολντρίνι, υποψήφια της κεντροαριστερής συμμαχίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της γερουσίας. Τον πρώην εθνικό εισαγγελέα κατά της μαφίας Πιέρο Γκράσσο έχει προτείνει ο Μπερσάνι.

«Είναι δυο νέα ονόματα που επελέγησαν με θάρρος, ακολουθώντας την λογική της ανανέωσης», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι, αρνήθηκε, τελικώς, να στηρίξει τους κεντροαριστερούς υποψήφιους.

Όπως υποστηρίζουν πολλοί παρατηρητές, ο Μόντι, με τον τρόπο αυτό, εκφράζει, εμμέσως, την απογοήτευσή του, μετά την έκκληση που του απευθύνθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γερουσίας και να παραμείνει υποψήφιος πρωθυπουργός.

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή, αλλά θα υπακούσω», φέρεται να απάντησε ο Μόντι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Η κεντροδεξιά, μπερλουσκονική συμμαχία, τέλος, με δήλωση του ίδιου του Καβαλιέρε, έκανε σαφές ότι δεν θα συνεργασθεί στην εξεύρεση λύσης, από την στιγμή που οι μέχρι τώρα, συνολικές προτάσεις της, απερρίφθησαν.

Σε ό,τι αφορά όμως τη Γερουσία, η συντηρητική παράταξη έχει προτείνει ως υποψήφιο τον απερχόμενο πρόεδρο Ρενάτο Σκιφάνι και στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι, αφήνουν να διαρρεύσει ότι αν κάποια στελέχη του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου του Μόντι αποφασίσουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα αυτή, θα μπορούσε να γίνει και η μεγάλη έκπληξη και να μην καταφέρει να υπερισχύσει ο προοδευτικός πρώην εισαγγελέας κατά τη Μαφίας.


var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης