Άγρια, προκλητική, συναρπαστική Κάρπαθος

Άγρια, προκλητική, συναρπαστική Κάρπαθος

Άγρια, προκλητική, συναρπαστική Κάρπαθος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4269 ΦΟΡΕΣ

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν έχει όμοιο του πραγματικά

Τραχιά, απείραχτη ομορφιά. Καμωμένη από ανέμους, ήθη και παραδόσεις αιώνων. Τα στοιχεία και η ουσία της Καρπάθου είναι αυτά.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν έχει όμοιο του πραγματικά. Η Κάρπαθος κρατάει καλά κρυμμένα μυστικά σε αρχαίες πολιτείες, σε σπηλιές, σε εκκλησιές, ακόμα και σε φορεσιές.

Προσφέρει απλόχερα τα απείραχτα συγκλονιστικά της τοπία λογχισμένα από την αγριάδα του ανέμου, αλλά και τα χωριά της που είναι καρφιτσωμένα στους ορεινούς τόπους, για να θωρούν τη θάλασσα από ψηλά. Στην Κάρπαθο θα ανακαλύψετε ένα νησί που διατηρεί απείραχτη την ψυχή του, με ζωντανά εντυπωσιακά έθιμα, ατόφιους ανθρώπους, μουσική και πανηγύρια. Σας προσκαλεί να αφεθείτε στην αγνή της αγκαλιά και αν το κάνετε, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.

Το νησί έχει εξαιρετικά πλούσια ιστορία. Προϊόντα πολιτισμού με διαφορετικές μορφές και από διαφορετικές χρονικές περιόδους παρατάσσονται σε κοινή θέα. Σας καλούν να τα εξερευνήσετε.

Παλαιοχριστιανικές βασιλικές εκκλησίες, η αρχαία Βρουκούντα και η αρχαία Αρκεσία, το Κάστρο και η αρχαία ακρόπολη στο Απέρι, η Ρωμαϊκή Δεξαμενή στο Λευκό, οι αρχαίοι θαλαμωτοί τάφοι στην πόλη της Καρπάθου ή στην Αρκάσα, αλλά και τα διάσπαρτα κατασκευάσματα των Ιταλών, τα γεφύρια, τα υδραγωγεία, οι πηγές, οι ανεμόμυλοι και οι φούρνοι της Ολύμπου! Στην Κάρπαθο οι ευκαιρίες να ταξιδέψετε στον χρόνο θα είναι αναρίθμητες.

Με σμαραγδένια νερά και αμμουδερές παραλίες, η Κάρπαθος είναι το όνειρο όσων αγαπούν τις παραλίες, τη θάλασσα και τον ήλιο. Ένα μισογεμάτο φεγγάρι από άμμο είναι τα Άπελλα, η ωραιότερη και πολυβραβευμένη παραλία της Καρπάθου. Και μία από τις κορυφαίες της Μεσογείου! Σμαραγδένια νερά έχει και η Κυρα-Παναγιά, η Αχάτα, ο Λευκός, η Αμοοπή. Μεγάλος ο κατάλογος.

Καταφύγιο της άγριας φύσης, η Κάρπαθος, μαζί με τη νήσο Σαρία, είναι από τα πιο σημαντικά και οικολογικά ενδιαφέροντα νησιά για την προστασία και τη διατήρηση σπάνιων ειδών και οικοτόπων. Με δύο περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000 θεωρείται περιοχή σημαντική για τα πουλιά και την προστασία της Μεσογειακής φώκιας.

Τον Βορρά, πάνω από την Όλυμπο και μακριά ως τη Σαρία, τον αγαπούν πολύ τα πουλιά, αλλά και οι φώκιες, τα βατράχια και οι σαλαμάνδρες, τα μεγάλα και νόστιμα ψάρια που δεν πιάνονται εύκολα. Εκεί είναι τα Παλάτια της δωρικής Νισύρου, η ιερή αρχαία Βρουκούντα, το εξωτικό Τρίστομο.

Και μην λησμονήσετε να έχετε μαζί σας παπούτσια για πεζοπορία. Αν υπάρχει παράδεισος για περιηγητές-πεζοπόρους, τον βρίσκετε στην Κάρπαθο. Ξεχασμένες, αρχαίες πολιτείες, οικισμοί χωρίς δρόμους, χωρίς ρεύμα, χωρίς σύγχρονες παρεμβάσεις. Συγκλονιστικά τοπία και λιθόστρωτα αιώνων!

Οι πεζοπορικές διαδρομές διατρέχουν όλο το νησί. Αυτές του βόρειου τμήματος ξεχωρίζουν.

Πηγή: discovergreece.com

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού