Ραντεβού για Cocktail

Ραντεβού για Cocktail

Ραντεβού για Cocktail

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Ντίνα Νικολίτση
Bartender


Οι θεωρίες για την προέλευση της λέξης cocktail είναι αναρίθμητες! Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1803, και μια από αυτές -ίσως η ευρύτερα αποδεκτή- βασίζεται στη γαλλική λέξη coquetel, η οποία σήμαινε ένα μίγμα κρασιών.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τα μυστικά του μπαρ!
Άραγε, υπάρχουν;
Κατά την γνώμη μου, δεν είναι κάτι περισσότερο από υλικά επιλεγμένα από τον δημιουργό της κάθε συνταγής.
Ωστόσο, υπάρχουν τρία πράγματα που σίγουρα θα δώσουν στο κοκτέιλ σας άλλη διάσταση.
Εμφάνιση, άρωμα και γεύση συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας!


Όμορφα χρώματα, περίτεχνες γαρνιτούρες και πρωτότυπα ποτήρια προκαλούν τον θαυμασμό των καταναλωτών.

Τα bitter δίνουν άλλη ένταση στα κοκτέιλ.. καθώς και οι χυμοί φρέσκων φρούτων. Αγαπημένος συνδυασμός για ένα φρουτώδες καλοκαιρινό κοκτέιλ με βότκα μπορεί να είναι ο φρέσκος χυμός από berries,που κατά την γνώμη μου είναι ο βασιλιάς των φρούτων, καθώς υπάρχουν πάνω από 90 ποικιλίες.

Από την άλλη έχουμε τα εσπεριδοειδή, που όπως και να τα χρησιμοποιήσεις και ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, είναι εκεί για να ζωγραφίσουν μέσα στο ποτήρι σας. Όλοι οι μπάρμαν έχουν χρησιμοποιήσει bitter λεμονιού ή πορτοκαλιού, φρέσκο χυμό μοσχολέμονου ή φλούδα από γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα!



Δίνουμε ραντεβού την επόμενη εβδομάδα’ για να φτιάξουμε μαζί bitters και να δημιουργήσουμε εύκολες και γρήγορες γαρνιτούρες!

‘’THE VOYAGER’’

Συστατικά: 40ml Vodka
10ml Amaretto
30ml fresh pineapple juice
15ml orgeat syrup
10ml cinnamon syrup
2 raspberries
20ml lime juice
2 dr orange bitter

Μέθοδος παρασκευής κοκτέιλ: shake

Πηγή: www.rodosfoodnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές