Φέτος η τσικνοπέμπτη ντύνεται light!

Φέτος η τσικνοπέμπτη ντύνεται light!

Φέτος η τσικνοπέμπτη ντύνεται light!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μάγδα Χατζηγεωργίου

Η δευτερη εβδομάδα των Απόκρεων ονομάζεται «κρεατινή», με κύρια πρωταγωνίστριά της την ημέρα της Τσικνοπέμπτης! Ο λόγος που υπάρχει αυτη η ημέρα είναι για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τη νηστεία της Σαρακοστής που ακολουθεί.


Όποιος από εμας τηρήσει τη νηστεία και τις 40 ημέρες, καλό θα είναι να ευχαριστηθεί την ημέρα αυτή χωρίς πολλές ενοχές, γιατί έπεται μία πολύ καλή αποτοξίνωση! Όποιος όμως δεν έχει σκοπό να νηστέψει, δεν είναι ανάγκη να φάει κρέας σαν να είναι η τελευταία ημέρα που έχει αυτή την δυνατότητα!

Όσοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά και για όσους δεν θα ήθελαν απλά να ξεφύγουν «θερμιδικά», την ημέρα αυτή θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να κάνουν την τσικνοπέμπτη τους light!

Προτιμάμε τα κρέατα που είναι χαμηλότερα σε λιπαρά, όπως είναι το κοτόπουλο ( παϊδάκια, σουβλάκια κ.τ.λ), η μοσχαρίσια μπριζόλα ή χοιρινή, αρκεί να αφαιρεθεί το εμφανές λίπος. Αποφεύγουμε αρνίσια παϊδακια, κοκορέτσι ή λουκάνικα (εκτος αν έιναι γαλοπούλας ή κοτόπουλου) που είναι «βόμβες» θερμίδων και λιπαρών.

Το ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας είναι η σαλάτα, και ιδιαίτερα η πράσινη σαλάτα, είτε χόρτα ή μπρόκολα ή ψητά λαχανικά. Το dressing που μπορούμε να επιλέξουμε είναι η μουστάρδα ή το βαλσαμικό ξύδι.

Ως δεύτερο συνοδευτικό συνήθως στο τραπέζι μας υπάρχει κάποια αμυλούχα τροφή. Από αυτές καλύτερα να επιλέξουμε ρύζι (όχι τηγανιτό), ή πατάτες φούρνου ή πίτα αλάδωτη, ή λιγο ψωμί ολικής αλέσεως, ή παξιμάδι. Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στίς τηγανητές πατάτες, να θυμόυνται πως υπάρχει το επιτρεπόμενο όριο των 10 sticks. (tip: χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο και βάζουμε λίγο χαρτί κουζίνας κάτω από τις πατάτες για να απορροφηθεί το λάδι)

Λίγο κρασί ή μπύρα πάντα συνοδεύουν τα γιορτινά μας τραπέζια. Το να πιούμε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα δεν είναι κακό, αρκεί να μην γίνει κατάχρηση τους.

Δεν ξεχνάμε το νερό! Η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα μας θα μας μειώσει το αίσθημα της πείνας. Αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, τα οποία είναι πλούσια πηγή ζάχαρης.

Ώρα για επιδόρπιο. Απολαμβανουμε το αγαπημένο μας γλυκό μετά το γεύμα αλλα προσπαθούμε να αρκεστούμε σε 2-3 κουταλιές, τόσες ώστε να πάρουμε τη γέυση που χρειαζόμαστε.
Η επόμενη μέρα! Την επόμενη μέρα καλό είναι να μήν καταναλώσουμε κρέας, και να προτιμήσουμε σαλάτα, λαχανικά, όσπρια, φρούτα και φυσικά πολύ νερό!
Καλή Τσικνοπέμπτη και του χρόνου με υγεία!

Πηγή:http://www.rodosfoodnews.gr/

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές