"Εκλεισε" η πώληση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο

"Εκλεισε" η πώληση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο

"Εκλεισε" η πώληση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4251 ΦΟΡΕΣ

Την αποδοχή της γραπτής δεσμευτικής προσφοράς που υπέβαλε η Invel Real Estate Management προς όλους τους μετόχους της Leisure Holdings για να αποκτήσει το 100% των μετοχών που κατέχουν, ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ της Amathus.

Η Leisure Holdings είναι εταιρεία που έχει εγγραφεί στο Λουξεμβούργο το 1999 και κατέχει το 100% του εκδομένου κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας Landa AXTE η οποία με τη σειρά της είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Rhodes.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποδοχή της γραπτής δεσμευτικής προσφοράς συνιστάται στην παραχώρηση αποκλειστικότητας προς την Invel μέχρι και τις 15 Απριλίου 2015. Μέχρι τότε η Invel θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους (due diligence) για να επαληθευτούν τα διάφορα οικονομικά δεδομένα που της έχουν δοθεί και εφόσον αυτά επαληθευτούν, τότε θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Leisure Holdings προς την Invel ή προς τους εντολοδόχους αυτής ή προς οποιοδήποτε πρόσωπο υποδείξει η Invel στους μετόχους της Leisure Holdings.

Η πρόταση της Invel είναι για να αποκτήσει το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Lesisure Holdings έναντι του ποσού των €30 εκ. σε μετρητά, μείον τις υποχρεώσεις της Landa EXTE προς την τράπεζα (οι οποίες είναι €24,4 εκ. περίπου) συν ή πλην το κεφάλαιο κίνησης αυτής (το οποίο τέλος Οκτωβρίου 2014 ανερχόταν σε €51 χιλ.

Το σύνολο της επένδυσης των μετοχών της Leisure Holdings ανέρχεται στα €23,9 εκ. Η συνολική ζημιά από την πώληση υπολογίζεται να ανέλθει στα €23,9 εκ.

Όπως σημειώνεται, η ολοκλήρωση της πώλησης εξαρτάται από την επαλήθευση μιας σειράς οικονομικών δεδομένων και παραστάσεων που έχουν δοθεί από την Landa AXTE προς την Invel αναφορικά με τη λειτουργία και τις αποδόσεις του ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Οι εργασίες για το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου 2015. Εφόσον τα οικονομικά δεδομένα επαληθευτούν και δεν υπάρχει σημαντική απόκλιση, η πώληση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα ή το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου 2015 νοουμένου ότι θα έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της δανείστριας τράπεζας για την αλλαγή της ιδιοκτησίας στις μετοχές της Leisure Holdings και θα έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του δανεισμού της Landa AXTE.

Η Amathus έλαβε την απόφαση για αποδοχή της πρότασης της Invel λαμβάνοντας υπόψη τα ζημιογόνα αποτελέσματα της Landa AXTE τα τελευταία χρόνια εκτός από το 2014 που παρουσιάστηκε κέρδος €600 χιλ. Επίσης έλαβε υπόψη το ύψος του δανεισμού της Landa AXTE, την υποχρέωση για συνεχείς αυξήσεις στο κεφάλαιο της Leisure Goldings λόγω των ζημιών που συσσωρεύονταν στη μητρική εταιρεία, την απώλεια πέραν του 50% των ιδίων κεφαλαίων της Landa AXTE με διάφορες επαχθείς θεσμικές υποχρεώσεις σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και την ανάγκη για ανακαίνιση του κυρίως κτιρίου του ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Όπως τονίζεται, η συναλλαγή εφόσον ολοκληρωθεί αναμένεται ότι βραχυπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας λόγω της απομείωσης της επένδυσης στη Leisure Holdings, όμως μακροχρόνια αναμένεται να απαλλάξει την εταιρεία από τις συνεχείς ζημιές στη Landa AXTE και την ανάγκη για αυξήσεις κεφαλαίου στη Leisure Holdings. Η πώληση αναμένεται επίσης να βοηθήσει τη ρευστότητα της εταιρείας.

Πηγή: http://www.stockwatch.com.cy/

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009