Θα τηρηθεί με ευλάβεια ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Θα τηρηθεί με ευλάβεια ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Θα τηρηθεί με ευλάβεια ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 813 ΦΟΡΕΣ

Ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης θα εφαρμοστεί «με ευλάβεια», είναι το μήνυμα που στέλνει προς όλους τους χρήστες της η δημοτική κοινότητα Ρόδου ενώ ανάμεσα στις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή Μεσαιωνικής Πόλης της δ.κ., στην προχθεσινή της συνεδρίαση, είναι ότι μέσα στο Μάρτιο θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα με τις ηλεκτρικές μπάρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, την περασμένη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στα γραφεία της Κοινότητας συνεδρίασε η Επιτροπή Μεσαιωνικής Πόλης και ασχολήθηκε με θέματα εφαρμογής και λειτουργίας του Κανονισμού της Μεσαιωνικής Πόλης και επαναλειτουργίας της επιτροπής ελέγχου εισόδου τροχοφόρων.

Αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για την άμεση λειτουργία των βυθιζόμενων μπαρών στις εισόδους της Παλιάς Πόλης και η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων – χωρίς πινακίδες – αυτοκινήτων που έχουν κατακλύσει τις πλατείες και τα σοκάκια .

Επίσης αποφασίστηκε οι έλεγχοι κοινοχρήστων χώρων να ξεκινήσουν άμεσα με το άνοιγμα της νέας σεζόν.

Σημειώνεται ότι υπεύθυνη της Επιτροπής είναι η κα Φωτεινή Καράμπελα-Μελετίου ενώ μέλη της είναι ο Πρόεδρος της δ.κ. κ. Μίλτος Παγκάς καθώς και οι κ.κ. Τσαμπίκος Βασιλαράκης, Μιχάλης Πιλάτος και Χρυσοβαλάντης Σκόνης.

Όπως δήλωσε, χθες, ο κ. Παγκάς, γνωρίζουν τα προβλήματα και ξεκινούν τα έργα τώρα, ενόψει της σεζόν.

Και δήλωσε, χαρακτηριστικά: «Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και εμπρός θα εφαρμοστεί…ευλαβικά ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης. Θα μπει μια τάξη…Την ατζέντα της ζωής και της κίνησης μέσα στην Παλιά Πόλη την προσδιορίζει ο Δήμος και ο Δήμος βάζει κανόνες».


Ανέφερε, ακόμη, ότι και πρόσφατα που η δ.κ. ψήφισε την κανονιστική διάταξη για το ωράριο μουσικής, έριξαν περισσότερο βάρος στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν υπάρχει στην ατζέντα και το θέμα των μικροπωλητών αλλά και των κοινόχρηστων χώρων, τα οποία, όπως είπε, είναι σοβαρά ζητήματα και για τους παραβάτες θα εξετάσουν πως μπορούν να παρέμβουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Από την πλευρά της, η κα Καράμπελα είπε ότι στη συνεδρίαση, καταρχήν, μίλησαν για την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης και θα έχουν συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Κακούλη, τον οποίο θα βοηθούν όπου μπορούν, όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι.
«Θα βοηθήσουμε ώστε να μαζέψουμε λίγο αυτό το κυκλοφοριακό να σταματήσει η είσοδος των οχημάτων και τα μηχανάκια.

Θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική μπάρα, θα υπάρχει δωμάτιο ελέγχου ώστε να ελέγχουν ποιοι βγαίνουν και ποιοι μπαίνουν και θα μπει σε εφαρμογή αφού εγκριθεί από το δ.σ. η Επιτροπή ελέγχου εισόδου των κατοίκων», τόνισε η ίδια.

Το άλλο θέμα που θέλουν να δώσουν βάρος είναι το πάρκινγκ στο εσωτερικό του Μνημείου με πρώτο μέλημα να μην υπάρχουν πολλά οχήματα στην πλατεία του Καστέλου αλλά μόνο από τη μία πλευρά.

Σ’ αυτό προσβλέπουν και στη συνδρομή της αρχαιολογίας αυτό ενώ ένα μείζον θέμα είναι και η καθαριότητα καθώς, όπως είπε, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Επίσης, διαμηνύουν ότι με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου θα ξεκινήσει και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χώρων, για «να σταματήσει αυτό που υπάρχει, να μαζέψουμε λίγο όσο μπορούμε την Παλιά Πόλη», όπως είπε.

Επίσης, θέλουν να μαζέψουν όλα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που είναι παρατημένα μέσα στα πάρκα αφού οι ιδιοκτήτες τους κατέθεσαν τις πινακίδες τους.

Γι’ αυτά, θα μεταβούν επιτόπου με την υπηρεσία εγκαταλελειμμένων αφού μπει και το σήμα σε είκοσι ημέρες και όποιος δεν απομακρύνει το όχημά του μέσα από τα πάρκα ή τα σοκάκια που τα ‘χουν παρατημένα και δεν μπορούν να μπουν τα αμάξια, αυτά θα τα μαζέψουν.

Και είπε η ίδια: «Ελπίζω όλοι να δείξουμε κατανόηση, η Δημοτική Αρχή μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Θέλουμε τη συμβολή και των κατοίκων και των καταστηματαρχών ώστε να υπάρχει μια πόλη Μεσαιωνική όπως της αξίζει, να έρχονται οι ξένοι και να μπορούν να προχωρούν, να θαυμάζουν αυτό το Μνημείο και όχι να το καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι».

Σχετικά με τις άδειες εισόδου των τροχοφόρων για τους μονίμους κατοίκους, υπάρχει μία Επιτροπή, με Πρόεδρο τον κ. Κακούλη, θα οριστούν δύο μέλη από τη δ.κ., ο Πρόεδρος και η ίδια, δύο κάτοικοι, δυο υπηρεσιακοί και θα ελέγχουν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Όπως τόνισε, θα γίνεται επανέλεγχος και αυτών που λήγει η άδειά τους το 2015 για να δοθούν και τα κοντρόλ εισόδου αλλά έπειτα από αυστηρό έλεγχο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία που έχουν δώσει είναι ακριβή και, στη συνέχεια, η Επιτροπή θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για να εξακριβώσουν ότι ισχύουν.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης