Μουσικά βίντεο στο News feed του Facebook

To Facebook, σύμφωνα με διάφορες αναφορές, συζητά την εισαγωγή μουσικών βίντεο στο News feed του κάθε χρήστη του.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Billboard και τους New York Times, όπου σημειώνεται ότι το News feed του Facebook θέλει να ανταγωνιστεί την κυριαρχία του YouTube στον τομέα των μουσικών βίντεο. Ήδη το Facebook φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να επιλέγουν τα βίντεο που θα βάζουν στο news feed των χρηστών του. Το Facebook θέλει να προσφέρει το ίδιο περιθώριο κερδών με το YouTube στο επίπεδο των διαφημιστικών εσόδων.

Παρόλο που είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι το Facebook θέλει να δημιουργήσει την δική του υπηρεσία μουσικού streaming, με το όνομα Rdio, το κοινωνικό δίκτυο έσπευσε να τις διαψεύσει, αφού μοιάζει να υπάρχει υψηλά στην ατζέντα του η ενσωμάτωση των μουσικών βίντεο στο news feed. Δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από την πλευρά του Facebook για τις τελικές προθέσεις του, αλλά όλα δείχνουν ότι θέλει να έχει περισσότερο ενεργή σχέση με την μουσική βιομηχανία.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το 2013, το Facebook είχε δώσει στον Jay-Z τη δυνατότητα να δείξει για πρώτη φορά μέσα στο κοινωνικό δίκτυο το βίντεο για το τραγούδι του με τίτλο “Holy Grail”.

Πηγή: Pestaola.gr